Hoe kom ik op natuurlijke wijze van hoofdpijn af?

Tips om van hoofdpijn af te komen Probeer een cold pack, gebruik een verwarmingskussen of warm kompres, verminder de druk op je hoofdhuid of hoofd, dim de lichten, probeer niet te kauwen, hydrateren, wat cafeïne krijgen, ontspanning oefenen. Hier zijn 18 effectieve huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van hoofdpijn af te komen.

Hoe kom ik op natuurlijke wijze van hoofdpijn af?

Tips om van hoofdpijn af te komen Probeer een cold pack, gebruik een verwarmingskussen of warm kompres, verminder de druk op je hoofdhuid of hoofd, dim de lichten, probeer niet te kauwen, hydrateren, wat cafeïne krijgen, ontspanning oefenen. Hier zijn 18 effectieve huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van hoofdpijn af te komen. Studies hebben aangetoond dat behandeling met 600 mg oraal magnesiumcitraat per dag zowel de frequentie als de ernst van migrainehoofdpijn hielp verminderen (3,. Eén studie vergeleek bijvoorbeeld hoofdpijnfrequentie en ernst bij degenen die minder dan zes uur slaap per nacht kregen en degenen die langer sliepen.

Het ontdekte dat degenen die minder sliepen vaker en ernstigere hoofdpijn hadden (1.Het is echter ook aangetoond dat te veel slaap hoofdpijn veroorzaakt, waardoor het krijgen van de juiste hoeveelheid rust belangrijk is voor diegenen die op zoek zijn naar natuurlijke hoofdpijnpreventie (1.Voor maximale voordelen, streef naar de „sweet spot of zeven tot negen uur slaap per nacht (1.Sommige mensen zijn niet in staat histamine op de juiste manier uit te scheiden omdat ze een verminderde functie hebben van de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken ervan (1.Het verminderen van histamine-rijke voedingsmiddelen uit het dieet kan een nuttige strategie zijn voor mensen die vaak hoofdpijn krijgen (1.Pepermunt toepassen) essentiële olie voor de slapen is aangetoond dat het de symptomen van spanningshoofdpijn vermindert (1.Ondertussen is lavendelolie zeer effectief in het verminderen van migrainepijn en bijbehorende symptomen wanneer toegepast op de bovenlip en geïnhaleerd (1.B) vitamines zijn een groep in water oplosbare micronutriënten die veel belangrijk spelen rollen in het lichaam. Ze dragen bijvoorbeeld bij aan de synthese van neurotransmitters en helpen voedsel om te zetten in energie (1.Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de B-vitaminesupplementen riboflavine (B), folaat, B12 en pyridoxine (B) hoofdpijnsymptomen kunnen verminderen (20, 21, 2.B vitamines worden als veilig beschouwd om regelmatig in te nemen, omdat ze water zijn). oplosbaar en eventuele overmaat wordt door de urine gespoeld (2.Het aanbrengen van koude of bevroren kompressen op de nek of het hoofdgebied vermindert ontstekingen, vertraagt de zenuwgeleiding en vernauwt de bloedvaten, die allemaal helpen hoofdpijn pijn te verminderen (2.In één onderzoek bij 28 vrouwen, het aanbrengen van een cold gel pack op het hoofd aanzienlijk verminderde migrainepijn (2.Co-enzym Q10 (CoQ) is een stof die van nature door het lichaam wordt geproduceerd en die helpt voedsel om te zetten in energie en functioneert als een krachtige antioxidant (2.Studies hebben aangetoond dat het nemen van CoQ10-supplementen een effectieve en natuurlijke manier kan zijn om hoofdpijn te behandelen. Een andere studie onder 42 mensen die frequente migraine ondervonden, wees uit dat drie doses van 100 mg CoQ10 gedurende de dag hielpen de migrainefrequentie en migrainegerelateerde symptomen zoals misselijkheid te verminderen (2.Gerijpte kaas, alcohol, chocolade, citrusvruchten en koffie behoren tot de meest gerapporteerde voedingsmiddelen).

triggers bij mensen met migraine (2.In een kleine studie verminderde een eliminatiedieet van 12 weken het aantal migrainehoofdpijn dat mensen ervoeren). Deze effecten begonnen na vier weken (30). Cafeïne verbetert de stemming, verhoogt de alertheid en vernauwt de bloedvaten, die allemaal een positief effect kunnen hebben op hoofdpijnsymptomen (3.Het helpt ook de effectiviteit te verhogen van veel voorkomende medicijnen die worden gebruikt om hoofdpijn te behandelen, zoals ibuprofen en paracetamol (3.Daarom, mensen die frequent worden hoofdpijn moet rekening houden met hun cafeïne-inname (3.Acupunctuur is een techniek van de traditionele Chinese geneeskunde waarbij dunne naalden in de huid worden ingebracht om specifieke punten op het lichaam te stimuleren (3.Een overzicht van 22 onderzoeken waaronder meer dan 4.400 mensen ontdekte dat acupunctuur net zo effectief was als veel voorkomende migrainemedicijnen (3.Een andere studie wees uit dat acupunctuur effectiever en veiliger was dan topiramaat, een anticonvulsivum dat wordt gebruikt om chronische migraine te behandelen (3.Yoga beoefenen is een uitstekende manier om stress te verlichten, flexibiliteit te vergroten, pijn te verminderen en uw algehele kwaliteit van leven te verbeteren (3.One studie onderzocht de effecten van yogatherapie op 60 mensen met chronische migraine. Hoofdpijnfrequentie en intensiteit werden meer verminderd bij degenen die zowel yogatherapie als conventionele zorg kregen, vergeleken met degenen die alleen conventionele zorg kregen (3.Een andere studie wees uit dat mensen die drie maanden yoga beoefenden een significante vermindering hadden van de hoofdpijnfrequentie, ernst en bijbehorende symptomen, vergeleken met degenen die geen yoga beoefenden (3.Een onderzoek waarbij 400 mensen betrokken waren die migraine of spanningshoofdpijn ondervonden, wees uit dat sterke geuren, vooral parfums, vaak hoofdpijn veroorzaakten (40).

Deze overgevoeligheid voor geuren wordt osmofobie genoemd en komt vaak voor bij mensen met chronische migraine (4.Als u denkt dat u gevoelig bent voor geuren, kan het vermijden van parfums, sigarettenrook en sterk geparfumeerd voedsel uw kans op migraine helpen verkleinen (4.Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van moederkruid supplementen in doses van 50-150 mg per dag kan de frequentie van hoofdpijn verminderen. Andere onderzoeken hebben echter geen voordeel gevonden (4.Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het nemen van hoefbladextract in doses van 50-150 mg hoofdpijnsymptomen bij zowel volwassenen als kinderen vermindert (4.Moederkruid wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het in aanbevolen hoeveelheden wordt ingenomen). Hoefblad moet echter met voorzichtigheid worden behandeld, omdat ongezuiverde vormen leverschade kunnen veroorzaken en de effecten van langdurig gebruik onbekend zijn (45, 4.Nitrieten kunnen hoofdpijn veroorzaken door de expansie van bloedvaten te veroorzaken (4.Gemberwortel bevat veel nuttige verbindingen, waaronder antioxidanten en anti- ontstekingsstoffen (4.Een studie onder 100 mensen met chronische migraine wees uit dat 250 mg gemberpoeder even effectief was als de conventionele hoofdpijnmedicatie sumatriptan bij het verminderen van migrainepijn (4.Bovendien helpt gember misselijkheid en braken te verminderen, veel voorkomende symptomen geassocieerd met ernstige hoofdpijn (50). Een andere grote studie, onder meer dan 92.000 mensen, toonde aan dat een laag niveau van fysieke activiteit duidelijk geassocieerd was met een verhoogd risico op hoofdpijn (5.Als u meer dan 15 hoofdpijn per maand heeft, kunt u constante hoofdpijn hebben.

Hier is wanneer je naar een dokter moet gaan en alles over de behandeling. Het drinken van voldoende water kan hoofdpijn helpen voorkomen of de ernst ervan verminderen. Water kan iemand in deze situatie helpen zich beter te laten voelen, hoewel sommige onderzoeken voorzichtiger zijn. Een kritische lezing van een studie gepubliceerd in het Journal of Evaluation in Clinical Practice merkte op dat drinkwater niet verminderde hoe lang mensen hoofdpijn hadden, maar het zorgde ervoor dat ze zich subjectief beter voelden.

Kruidenthee kan een nuttige manier zijn om water aan het dieet toe te voegen en tegelijkertijd te genieten van de voordelen van andere natuurlijke verbindingen. Sommige mensen reageren misschien niet goed op het drinken van te veel alcohol. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende bijwerkingen van een kater. Dit kan zijn omdat alcohol werkt als een diureticum, waardoor het lichaam meer water via de urine afgeeft.

Devine raadt aan om elke twee tot drie uur een glas water van 8 tot 16 ounce te drinken wanneer je hoofdpijn begint te merken, omdat migrainehoofdpijn vaak goed reageert op deze aanpak. Magnesium wordt in overvloed aangetroffen in pure chocolade, gedroogde vijgen, makreel en pompoenpitten en kan het antwoord zijn op je hoofdpijnproblemen. De meeste mensen die last hebben van migraine of spanningshoofdpijn hebben op dat moment een laag magnesiumgehalte in hun hersenen. Meerdere klinische onderzoeken met placebo's hebben aangetoond dat wanneer meer magnesium wordt ingenomen, hoofdpijn afneemt.

En maak je geen zorgen; als je niet echt dol bent op vijgen of pompoenpitten, kun je het magnesium krijgen dat je nodig hebt via een supplement. U moet streven naar 400 mg per dag magnesiumoxide of gechelateerd magnesium. Hoewel zowel ijs als warmte kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten, geven de meeste mensen met migraine de voorkeur aan verkoudheid, volgens de National Headache Foundation. Wil je het proberen? Verpletter ongeveer een centimeter verse gember.

Giet er vervolgens kokend water overheen en drink het als thee als het een beetje is afgekoeld. Moederkruid lijkt veel op een madeliefje. Maar het kan ook als supplement worden gekocht en is een van de bekende manieren om snel van hoofdpijn af te komen. Dr.

Sultan voegt eraan toe dat moederkruid een kruid is dat lang traditioneel wordt gebruikt voor hoofdpijn. Het lijkt misschien geen goed idee, maar het drinken van een sterke koffie vermindert de zwelling in de bloedvaten en kan hoofdpijn verlichten, pijn. Dit werkt echter niet voor mensen die veel cafeïne drinken. Te veel cafeïne kan hoofdpijn zelfs verergeren.

Sommige mensen geloven dat als je hoofdpijn krijgt door koud te zijn, een fijne kaneelpasta op je voorhoofd je een beter gevoel zal geven. Je kunt ook kaneelthee kopen, wat een smakelijk alternatief is voor gewone thee. Of probeer kaneel over haver of ontbijtgranen te strooien. Een infusie van marjoleinbladeren, gedronken als thee, is een van de meest gebruikte natuurlijke hoofdpijnbehandelingen.

De bladeren hebben een licht muntachtige, citroenachtige smaak. Als je het niet leuk vindt, kun je ook je wederhelft laten masseren met marjolein olie. Dit klinkt misschien als een vreemde remedie tegen hoofdpijn, maar Dr. Bond onthult dat veel mensen zweren door een zak bevroren erwten aan de basis van de schedel te plaatsen terwijl ze hun handen onderdompelen en zich voelen in een warm of warm water.

Bloed wegtrekken van het hoofd en in de ledematen verlicht bijgevolg congestie, kloppingen en pijn. De efficiëntie van de behandeling neemt toe naarmate het contrast hoger is tussen warm en koud, dus houd het water zo warm als je kunt verdragen, en de bevroren erwten of ander koud alternatief zo koud mogelijk. Mensen willen misschien een aanhoudende of bijzonder ernstige hoofdpijn bespreken, samen met andere symptomen met een arts om een probleem op te sporen en op te lossen. Aangezien zelfs milde tot matige uitdroging een trigger kan zijn voor een migraineaanval of hoofdpijn, maak er dan een gewoonte van om te allen tijde water beschikbaar te hebben om te drinken, vooral tijdens het sporten.

Clusterhoofdpijn is pijnlijk en komt voor in groepen of „clusters”, terwijl migraine een matige tot ernstige vorm van hoofdpijn is. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat sommige mensen, vooral mensen met genetische variaties van MTHFR, hoofdpijn krijgen met vitamine B12, B6 en folaatzuur. Als je hoofdpijn niet verdwijnt, ben je misschien bang dat je iets ernstig mis hebt met je gezondheid. Lage bloedglucose veroorzaakt door niet eten kan ook hoofdpijn veroorzaken die geen deel uitmaakt van een migraineaanval.

Hoofdpijn behandelen kan net zo eenvoudig zijn als druk uitoefenen op bepaalde drukpunten op uw lichaam. Ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen ook nuttig zijn bij het beheersen van bepaalde hoofdpijn, vooral clusterhoofdpijn. Voor veel mensen zijn oorzaken van hoofdpijn of triggers gerelateerd aan uitdroging, hoge bloeddruk, strakke spieren in de nek en schouders als gevolg van fysieke of emotionele stress, of een reactie op voedsel, additieven, medicijnen of chemicaliën die ontstekingsreacties in de bloedvaten veroorzaken. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *