Hoe lang moet hoofdpijn aanhouden nadat je ziek bent geweest van covid-19?

COVID-19-hoofdpijn duurt meestal een paar dagen, hoewel de duur afhangt van uw leeftijd, immuunsysteem en algehele gezondheidstoestand. In milde gevallen van COVID-19 zal hoofdpijn meestal binnen enkele dagen verdwijnen.

Hoe lang moet hoofdpijn aanhouden nadat je ziek bent geweest van covid-19?

COVID-19-hoofdpijn duurt meestal een paar dagen, hoewel de duur afhangt van uw leeftijd, immuunsysteem en algehele gezondheidstoestand. In milde gevallen van COVID-19 zal hoofdpijn meestal binnen enkele dagen verdwijnen. In ernstigere gevallen kunnen lichte of matige hoofdpijn echter tot 90 dagen komen en gaan. De meeste patiënten met COVID melden dat hun hoofdpijn binnen 2 weken verbetert.

Voor sommigen kan het echter een paar weken langer duren. Hoofdpijn komt meestal aan het begin van de ziekte voor en duurt meestal gemiddeld drie tot vijf dagen. Maar sommige mensen kunnen veel langer last hebben van COVID-gerelateerde hoofdpijn, en deze worden vaak gemeld bij mensen met het Post COVID-syndroom (long-COVID). Uit onze gegevens blijkt dat deze hoofdpijn vaak komt en gaat, maar gelukkig nemen ze geleidelijk af in de loop van de tijd.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende symptomen die worden ervaren door COVID-19-langetransporteurs, waarbij de pijn vaak weken of zelfs maanden aanhoudt. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoofdpijn als COVID-19-symptoom of als bijwerking van een COVID-19-vaccin. Hoofdpijn is vaak een kenmerk van andere virale infecties, maar voor de meeste mensen betekent de aanwezigheid van hoofdpijn niet altijd dat het virus nog steeds in het lichaam aanwezig is. Een studie in The Journal of Headache and Pain van 3.458 deelnemers suggereert dat COVID-19 een matige tot ernstige pulserende, drukkende of stekende pijn aan beide zijden van het hoofd kan veroorzaken.

De meeste medicijnkasten voor thuis bevatten een fles vrij verkrijgbare pijnstillers, meestal aspirine of ibuprofen, die wordt geopend in de zoektocht naar verlichting wanneer een regelmatige hoofdpijn toeslaat. Gegevens uit de ZOE COVID-symptoomstudie suggereren dat hoofdpijn een vaker voorkomend vroeg teken van COVID-19 kan zijn dan andere symptomen, zoals hoesten. Het is belangrijk om te onthouden dat hoofdpijn heel vaak voorkomt, vooral omdat velen van ons elke dag zo lang naar schermen staren. Hoofdpijn die ontstaat in verband met een virale ziekte of infectie is niet bijzonder baanbrekend, maar de situatie wordt steeds vaker gezien en met een grotere pijnintensiteit bij mensen die een COVID-19-diagnose volgen.

Hoewel verlies van smaak en geur een van de meest gepubliceerde symptomen van COVID-19 is, behoren hoofdpijn ook tot de vroege symptomen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat mensen die besmet zijn met COVID-19 hoofdpijn ervaren als symptoom van een infectie. Uit dezelfde studie bleek ook dat COVID-19-hoofdpijn vaker voorkwam bij mensen met gastro-intestinale problemen en verlies van smaak of geur. Hoewel hoofdpijn een minder bekend symptoom is van COVID-19, zijn ze een van de eerste tekenen van de ziekte en komen ze vaker voor dan de 'klassieke' symptomen van hoest, koorts en reukverlies (anosmie).

Of u kunt besluiten om u te laten testen op COVID-19 als u een reis plant of er zeker van wilt zijn dat u niet ziek bent voordat u een geliefde ziet. Of u nu COVID-19 heeft of niet, er zijn een aantal effectieve manieren om hoofdpijn thuis te behandelen. COVID kan ook nieuwe aanhoudende hoofdpijn veroorzaken die niet is ervaren voorafgaand aan uw COVID-ziekte, maar die daarna enige tijd aanhoudt, en dagelijks voelbaar is. Verlichting vinden van dagelijkse aanhoudende hoofdpijn is niet eenvoudig, aangezien er geen duidelijke etiologie of oorzaak achter de pijn zit.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *