Hoe stop je hoofdpijn?

Tips om van hoofdpijn af te komen Probeer een cold pack, gebruik een verwarmingskussen of warm kompres, verminder de druk op je hoofdhuid of hoofd, dim de lichten, probeer niet te kauwen, hydrateren, wat cafeïne krijgen, ontspanning oefenen. Hier zijn 18 effectieve huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van hoofdpijn af te komen.

Hoe stop je hoofdpijn?

Tips om van hoofdpijn af te komen Probeer een cold pack, gebruik een verwarmingskussen of warm kompres, verminder de druk op je hoofdhuid of hoofd, dim de lichten, probeer niet te kauwen, hydrateren, wat cafeïne krijgen, ontspanning oefenen. Hier zijn 18 effectieve huismiddeltjes om op natuurlijke wijze van hoofdpijn af te komen. Studies hebben aangetoond dat behandeling met 600 mg oraal magnesiumcitraat per dag zowel de frequentie als de ernst van migrainehoofdpijn hielp verminderen (3,. Eén studie vergeleek bijvoorbeeld hoofdpijnfrequentie en ernst bij degenen die minder dan zes uur slaap per nacht kregen en degenen die langer sliepen.

Het ontdekte dat degenen die minder sliepen vaker en hevige hoofdpijn hadden (1.Het is echter ook aangetoond dat te veel slaap hoofdpijn veroorzaakt, waardoor het krijgen van de juiste hoeveelheid rust belangrijk is voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke hoofdpijnpreventie (1.Sommige mensen zijn niet in staat histamine uit te scheiden. goed omdat ze een verminderde functie hebben van de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken ervan (1.Het snijden van histamine-rijk voedsel uit het dieet kan een nuttige strategie zijn voor mensen die vaak hoofdpijn krijgen (1.Het aanbrengen van etherische olie van pepermunt op de slapen is aangetoond dat het de symptomen van spanningshoofdpijn vermindert ( 1.Ondertussen is lavendelolie zeer effectief in het verminderen van migrainepijn en bijbehorende symptomen wanneer het wordt aangebracht op de bovenlip en geïnhaleerd (1.B) vitamines zijn een groep in water oplosbare micronutriënten die veel belangrijke rollen in het lichaam spelen. Ze dragen bijvoorbeeld bij aan de synthese van neurotransmitters en helpen voedsel om te zetten in energie (1.Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de B-vitaminesupplementen riboflavine (B), folaat, B12 en pyridoxine (B) hoofdpijnsymptomen kunnen verminderen (20, 21, 2.B vitamines worden als veilig beschouwd om regelmatig in te nemen, omdat ze water zijn). oplosbaar en eventuele overmaat wordt door de urine gespoeld (2.Het aanbrengen van koude of bevroren kompressen op de nek of het hoofdgebied vermindert ontstekingen, vertraagt de zenuwgeleiding en vernauwt de bloedvaten, die allemaal helpen hoofdpijn pijn te verminderen (2.In één onderzoek bij 28 vrouwen, het aanbrengen van een cold gel pack op het hoofd aanzienlijk verminderde migrainepijn (2.Co-enzym Q10 (CoQ) is een stof die van nature door het lichaam wordt geproduceerd en die helpt voedsel om te zetten in energie en functioneert als een krachtige antioxidant (2.Studies hebben aangetoond dat het nemen van CoQ10-supplementen een effectieve en natuurlijke manier kan zijn om hoofdpijn te behandelen.

Een andere studie onder 42 mensen die frequente migraine ondervonden, wees uit dat drie doses van 100 mg CoQ10 gedurende de dag hielpen de migrainefrequentie en migrainegerelateerde symptomen zoals misselijkheid te verminderen (2.Gerijpte kaas, alcohol, chocolade, citrusvruchten en koffie behoren tot de meest gerapporteerde voedingsmiddelen). triggers bij mensen met migraine (2.In een kleine studie verminderde een eliminatiedieet van 12 weken het aantal migrainehoofdpijn dat mensen ervoeren). Deze effecten begonnen na vier weken (30). Cafeïne verbetert de stemming, verhoogt de alertheid en vernauwt de bloedvaten, die allemaal een positief effect kunnen hebben op hoofdpijnsymptomen (3.Het helpt ook de effectiviteit te verhogen van veel voorkomende medicijnen die worden gebruikt om hoofdpijn te behandelen, zoals ibuprofen en paracetamol (3.Daarom, mensen die frequent worden hoofdpijn moet rekening houden met hun cafeïne-inname (3.Acupunctuur is een techniek van de traditionele Chinese geneeskunde waarbij dunne naalden in de huid worden ingebracht om specifieke punten op het lichaam te stimuleren (3.Een overzicht van 22 onderzoeken waaronder meer dan 4.400 mensen ontdekte dat acupunctuur net zo effectief was als veel voorkomende migrainemedicijnen (3.Een andere studie wees uit dat acupunctuur effectiever en veiliger was dan topiramaat, een anticonvulsivum dat wordt gebruikt om chronische migraine te behandelen (3.Yoga beoefenen is een uitstekende manier om stress te verlichten, flexibiliteit te vergroten, pijn te verminderen en uw algehele kwaliteit van leven te verbeteren (3.One studie onderzocht de effecten van yogatherapie op 60 mensen met chronische migraine.

Hoofdpijnfrequentie en intensiteit werden meer verminderd bij degenen die zowel yogatherapie als conventionele zorg kregen, vergeleken met degenen die alleen conventionele zorg kregen (3.Een andere studie wees uit dat mensen die drie maanden yoga beoefenden een significante vermindering hadden van de hoofdpijnfrequentie, ernst en bijbehorende symptomen, vergeleken met degenen die geen yoga beoefenden (3.Een onderzoek waarbij 400 mensen betrokken waren die migraine of spanningshoofdpijn ondervonden, wees uit dat sterke geuren, vooral parfums, vaak hoofdpijn veroorzaakten (40). Deze overgevoeligheid voor geuren wordt osmofobie genoemd en komt vaak voor bij mensen met chronische migraine (4.Als u denkt dat u gevoelig bent voor geuren, kan het vermijden van parfums, sigarettenrook en sterk geurende voedingsmiddelen uw kans op migraine helpen verkleinen (4.Moederkruid wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het wordt ingenomen aanbevolen hoeveelheden. Hoefblad moet echter met voorzichtigheid worden behandeld, omdat ongezuiverde vormen leverschade kunnen veroorzaken en de effecten van langdurig gebruik onbekend zijn (45, 4.Nitrieten kunnen hoofdpijn veroorzaken door de expansie van bloedvaten te veroorzaken (4.Gemberwortel bevat veel nuttige verbindingen, waaronder antioxidanten en anti- ontstekingsstoffen (4.Een studie onder 100 mensen met chronische migraine wees uit dat 250 mg gemberpoeder even effectief was als de conventionele hoofdpijnmedicatie sumatriptan bij het verminderen van migrainepijn (4.Een ander groot onderzoek onder meer dan 92.000 mensen toonde aan dat een laag niveau van fysieke activiteit was duidelijk geassocieerd met een verhoogd risico op hoofdpijn (5.Het drinken van voldoende water kan hoofdpijn helpen voorkomen of de ernst ervan verminderen. Water kan iemand in deze situatie helpen zich beter te laten voelen, hoewel sommige onderzoeken voorzichtiger zijn.

Een kritische lezing van een studie gepubliceerd in het Journal of Evaluation in Clinical Practice merkte op dat drinkwater niet verminderde hoe lang mensen hoofdpijn hadden, maar het zorgde ervoor dat ze zich subjectief beter voelden. Een koud kompres kan een eenvoudige hoofdpijnoplossing zijn die veel mensen bij de hand hebben. Het aanbrengen van een ijspak of een ander koud item op het hoofd of de nek kan helpen de bloedvaten te vernauwen en ontstekingen in het gebied te verminderen. Als u dit doet, kunt u hoofdpijn tijdelijk verlichten.

In andere gevallen, zoals bij spanningshoofdpijn waarbij de spieren te strak zijn, kan een warm kompres helpen deze spieren te ontspannen en verlichting te brengen. Een warm kompres kan zo eenvoudig zijn als een verwarmde handdoek. Mensen kunnen mogelijk hetzelfde effect krijgen van een lauwe douche of bad. Kruidenthee kan een nuttige manier zijn om water aan het dieet toe te voegen en tegelijkertijd te genieten van de voordelen van andere natuurlijke verbindingen.

Sommige mensen reageren misschien niet goed op het drinken van te veel alcohol. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende bijwerkingen van een kater. Dit kan zijn omdat alcohol werkt als een diureticum, waardoor het lichaam meer water via de urine afgeeft. Parikh specificeert dat de richtlijnen niet bedoeld zijn om tot op de letter te worden gevolgd.

Emgality behoort tot een klasse geneesmiddelen die bekend staat als calcitonine gengerelateerde peptide (CGRP) antilichamen. Geneesmiddelen in deze klasse zijn ofwel gericht tegen CGRP-receptoren of tegen CGRP zelf. Aangenomen wordt dat stevige druk op het derde oogdrukpunt wordt uitgeoefend om vermoeide ogen en sinusdruk te verlichten die vaak hoofdpijn veroorzaken. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *