Hoe voelt covid-hoofdpijn aan?

Hoofdpijn geassocieerd met COVID-19 kan aanvoelen als spanningshoofdpijn of migraine. Sommige patiënten kunnen ook aanhoudende dagelijkse hoofdpijn ervaren na herstel van een acute COVID-19-infectie.

Hoe voelt covid-hoofdpijn aan?

Hoofdpijn geassocieerd met COVID-19 kan aanvoelen als spanningshoofdpijn of migraine. Sommige patiënten kunnen ook aanhoudende dagelijkse hoofdpijn ervaren na herstel van een acute COVID-19-infectie. Veranderingen in levensstijl en bepaalde medicijnen kunnen COVID-hoofdpijn tot op zekere hoogte behandelen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat COVID hoofdpijn kan veroorzaken.

Sommige mensen krijgen zelfs hoofdpijn voordat ze ademhalingsproblemen opmerken. Het is een veel voorkomend symptoom van COVID. Chia-Chun Chiang, Senior Associate Consultant en universitair docent neurologie aan de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, voor meer informatie over de symptomen, behandelingen en onderzoek naar post-Covid-hoofdpijn. Chiang zegt dat ongeveer 47% van de patiënten hoofdpijn heeft gekregen na een COVID-infectie.

De meeste mensen zien hun hoofdpijn na twee maanden verdwijnen en nog minder ervaren symptomen na drie maanden. Sommige mensen kunnen de effecten echter nog langer voelen. De beste preventieve actie tegen COVID-infectie en dus post-COVID-hoofdpijn is het COVID-19-vaccin. Hoewel het vaccin een migraineaanval kan veroorzaken, kan het resultaat van het oplopen van COVID-19 zonder vaccinatie veel erger blijken te zijn, zegt dr.

Wanneer een persoon migraine ervaart, voelen ze dat één kant van zijn hoofd pijn doet. Als iemand echter Covid-hoofdpijn heeft, doet zijn hele hoofd pijn in één keer. De pijn neemt toe als de geïnfecteerden een beweging maken. COVID-19 veroorzaakt een reeks symptomen, waaronder hoofdpijn die van persoon tot persoon kan verschillen.

Deze hoofdpijn kan aanvoelen als een pulserend of stekend gevoel in het hoofd. Ze kunnen een paar dagen meegaan en vanzelf verdwijnen of een behandeling nodig hebben. Uit een overzicht van onderzoeken bleek dat onder 6.635 mensen met COVID-19 12,9 procent hoofdpijn of duizeligheid kreeg. Ze kreeg een behandeling van amitriptyline, een medicijn voor zenuwpijn dat oorspronkelijk werd gebruikt om angst en depressie te behandelen en zag een verbetering van haar slaapkwaliteit; echter, een dagelijkse hoofdpijn, met minder intensiteit, ging door.

Dit kan soms gepaard gaan met andere symptomen zoals gevoeligheid voor licht, maagklachten, verlies van eetlust en u kunt zich zelfs misselijk voelen of overgeven. Onderzoekers suggereren dat hoofdpijn waarschijnlijker te wijten is aan COVID-19 als een persoon vermoeidheid en reukverlies ernaast ervaart. Hoewel het lijkt alsof de pandemie voor altijd bij ons is geweest, is het in medische termen te vroeg om voorspellingen te doen over de kenmerken en behandeling van de hoofdpijn die COVID-19 met veel zekerheid veroorzaakt. Gegevens uit de ZOE COVID-symptoomstudie suggereren dat hoofdpijn een vaker voorkomend vroeg teken van COVID-19 kan zijn dan andere symptomen, zoals hoesten.

Het gebruik van pijnstillers voor hoofdpijn is een optie, maar moet idealiter worden beperkt tot minder dan drie dagen per week. Uit dezelfde studie bleek ook dat COVID-19-hoofdpijn vaker voorkwam bij mensen met gastro-intestinale problemen en verlies van smaak of geur. Hoofdpijn van het spanningstype veroorzaakt meestal geen misselijkheid, braken of gevoeligheid voor licht (fotofobie). Ze bleven meer dan 30 dagen bestaan bij 18 procent van de mensen die hoofdpijn ontwikkelden en meer dan 3 maanden in 10 procent.

COVID kan ook nieuwe aanhoudende hoofdpijn veroorzaken die niet is ervaren voorafgaand aan uw COVID-ziekte, maar die daarna enige tijd aanhoudt, en dagelijks voelbaar is. Een persoon moet altijd contact opnemen met een arts voor ernstige symptomen van COVID-19 of na ontvangst van een vaccin, zoals ademhalingsmoeilijkheden en pijn op de borst. Als de stressoren de grootste oorzaak zijn van de stijging van hoofdpijn, zal het aanpakken van stress en geestelijke gezondheid, in plaats van alleen maar meer medicijnen naar de hoofdpijn te gooien, buitengewoon belangrijk zijn. Als u een voorgeschiedenis van hoofdpijn heeft, kan het vermijden van uw bekende triggers helpen om hoofdpijn te verminderen.

Onderzoekers in het hele land verzamelen en analyseren gegevens om de impact beter te begrijpen voor mensen met migraine of mensen die mogelijk hoofdpijn hebben ontwikkeld als een symptoom op lange afstand na COVID-19-infectie.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *