Hoe voelt een hersentumor hoofdpijn aan?

De pijnervaring van elke patiënt is uniek, maar hoofdpijn geassocieerd met hersentumoren is meestal constant en is's nachts of in de vroege ochtend erger. Ze worden vaak beschreven als doffe hoofdpijn van het druktype, hoewel sommige patiënten ook scherpe of stekende pijn ervaren.

Hoe voelt een hersentumor hoofdpijn aan?

De pijnervaring van elke patiënt is uniek, maar hoofdpijn geassocieerd met hersentumoren is meestal constant en is's nachts of in de vroege ochtend erger. Ze worden vaak beschreven als doffe hoofdpijn van het druktype, hoewel sommige patiënten ook scherpe of stekende pijn ervaren. Voor de meeste mensen is een hersentumor hoofdpijn gelokaliseerd in een specifiek gebied en is meestal erger in de vroege ochtend of's nachts. Het kunnen doffe, drukachtige hoofdpijn zijn die wordt verergerd door hoesten of niezen.

Na verloop van tijd reageren deze hoofdpijn niet meer op vrij verkrijgbare medicatie. De hoofdpijn kan's ochtends erger zijn of erger worden als u hoest, niest of buigt. Verhoogde druk kan ook symptomen veroorzaken, zoals veranderingen in uw gezichtsvermogen, verwardheid of problemen met uw evenwicht. Hoewel hoofdpijn een veel voorkomend symptoom is van een hersentumor, duiden maar heel weinig hoofdpijn op kanker.

Slaapstoornissen, zoals bruxisme (tandenknarsen), slaapapneu en slapeloosheid, kunnen bijvoorbeeld ook leiden tot ochtendhoofdpijn. Als u naar de dokter gaat voor hoofdpijn, zal hij of zij u vragen naar recente neurologische „rode vlaggen” die een ernstige aandoening kunnen signaleren, zoals. Het begrijpen van de verschillen tussen standaardhoofdpijn en wat een hersentumor hoofdpijn zou kunnen zijn, kan voor een beetje gemoedsrust zorgen. Het is van vitaal belang om in gedachten te houden dat andere aandoeningen en factoren kunnen leiden tot hoofdpijn met vergelijkbare kenmerken.

Een persoon moet zijn arts raadplegen als hij frequente of ernstige hoofdpijn heeft die zijn dagelijks leven beïnvloedt, of als hij veranderingen in het patroon of de intensiteit van zijn hoofdpijn opmerkt. Hersentumoren zijn zeldzaam, maar als u zich zorgen maakt, als een symptoom aanhoudt of als u meer dan een van deze symptomen heeft, wilt u misschien met een beroep in de gezondheidszorg spreken. Als uw hoofdpijn na verloop van tijd erger wordt of anders is dan uw gebruikelijke hoofdpijn, raadpleeg dan uw huisarts. Gewichtsverlies, spiergevoelloosheid en sensorische veranderingen (zicht- of gehoorverlies) die gepaard gaan met hoofdpijn moeten ook onmiddellijk worden gecontroleerd.

Daarom is het belangrijk om gediagnosticeerd te worden door een arts, die doorgaans een CT- of MRI-scan zal aanbevelen om het type tumor dat aanwezig is te identificeren. Het kan worden veroorzaakt door de grootte van de tumor, of omdat de tumor de vloeistofstroom in de hersenen blokkeert. Hoewel de hersenen zelf geen pijn kunnen voelen, kunnen ontstekingen en zenuwwortelcompressie leiden tot een aantal ongemakkelijke symptomen. Volgens een neurochirurg van het Comprehensive Brain Tumor Center van Johns Hopkins is de kans dat je hoofdpijn een teken is van een hersentumor erg klein.

Als u geen kankergeschiedenis heeft, raadpleeg dan uw arts of een neuroloog als hoofdpijn enkele dagen of weken aanhoudt met weinig of geen verlichting. Clusterhoofdpijn is ernstige, terugkerende hoofdpijn die een brandende of stekende pijn rond één oog veroorzaakt. Als deze rode vlaggen ontbreken, zal uw arts met u samenwerken om de pijn van uw hoofdpijn te beheersen met medicatie, veranderingen in dieet en levensstijl, of een combinatie van therapieën.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *