Hoe voelt een hersentumorhoofdpijn aan?

De pijnervaring van elke patiënt is uniek, maar hoofdpijn geassocieerd met hersentumoren is meestal constant en is's nachts of in de vroege ochtend erger. Ze worden vaak beschreven als doffe hoofdpijn van het druktype, hoewel sommige patiënten ook scherpe of stekende pijn ervaren.

Hoe voelt een hersentumorhoofdpijn aan?

De pijnervaring van elke patiënt is uniek, maar hoofdpijn geassocieerd met hersentumoren is meestal constant en is's nachts of in de vroege ochtend erger. Ze worden vaak beschreven als doffe hoofdpijn van het druktype, hoewel sommige patiënten ook scherpe of stekende pijn ervaren. Een hersentumor kan hoofdpijn veroorzaken, maar het is ongebruikelijk dat dit het enige symptoom is. Hoofdpijn is meestal saai en constant, en soms kloppend.

Omdat de pijn behoorlijk intens kan zijn, worden hersentumorhoofdpijn soms verward met migraine. Een migraineaanval kan echter ook misselijkheid en extreme gevoeligheid voor licht veroorzaken. Hersentumor hoofdpijn gaat meestal gepaard met andere symptomen. Tot de helft van de mensen met hersentumoren ervaart hoofdpijn.

Hersentumorhoofdpijn is meestal saai en aanhoudend, waarbij kloppende hoofdpijn minder vaak voorkomt. Voor ongeveer de helft van alle hersentumorpatiënten is hoofdpijn het ergste symptoom. Dit type hoofdpijn is meestal saai, aanhoudend en verergert met de Valsalva-manoeuvre (zoals bij hoesten of neerslaan tijdens een stoelgang). Een hersentumor verhoogt de druk in de schedel, wat kan leiden tot ontstekingen en weefselschade.

Ernstige, aanhoudende hoofdpijn is een veel voorkomend symptoom van hersentumoren. De meeste hoofdpijn is echter geen teken van een tumor of kanker. Hersentumorhoofdpijn veroorzaakt intense pijn die mensen kunnen verwarren met migraine of spanningshoofdpijn. Een persoon moet zijn arts raadplegen als hij frequente of ernstige hoofdpijn heeft die zijn dagelijks leven beïnvloedt, of als hij veranderingen in het patroon of de intensiteit van zijn hoofdpijn opmerkt.

Hoewel hoofdpijn een veel voorkomend symptoom is van hersentumoren, heeft de overgrote meerderheid van de hoofdpijn andere oorzaken. De aard van een hersentumor hoofdpijn verschilt op een aantal merkbare manieren van spanning of migrainehoofdpijn. U moet echter uw arts raadplegen als uw hoofdpijn de symptomen van hersentumorhoofdpijn bevat, zoals beschreven op deze pagina. Clusterhoofdpijn is ernstige, terugkerende hoofdpijn die een brandende of stekende pijn rond één oog veroorzaakt.

Mensen maken zich echter vaak zorgen of hun hoofdpijn te wijten is aan iets ernstigers, zoals een hersentumor, vooral als ze frequente of ernstige hoofdpijn hebben die veel pijn veroorzaakt. Het begrijpen van de verschillen tussen standaardhoofdpijn en wat een hersentumor hoofdpijn zou kunnen zijn, kan voor een beetje gemoedsrust zorgen. Als je hoofdpijn hebt die iets pijnlijker lijkt dan normaal en anders aanvoelt dan je typische spanningshoofdpijn of migraine, vraag je je misschien af of dit een teken is van iets ernstigs.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *