Hoe weet je wat voor soort hoofdpijn je hebt?

Het belangrijkste symptoom is pijn aan beide zijden van het hoofd die kan worden geassocieerd met spierpijn. Hoofdpijn kan ingewikkelder zijn dan de meeste mensen beseffen.

Hoe weet je wat voor soort hoofdpijn je hebt?

Het belangrijkste symptoom is pijn aan beide zijden van het hoofd die kan worden geassocieerd met spierpijn. Hoofdpijn kan ingewikkelder zijn dan de meeste mensen beseffen. Verschillende soorten kunnen hun eigen reeks symptomen hebben, om unieke redenen gebeuren en verschillende behandelingen nodig hebben. Als u eenmaal weet wat voor soort hoofdpijn u heeft, kunnen u en uw arts de behandeling vinden die het meest waarschijnlijk zal helpen en zelfs proberen deze te voorkomen.

Weten wat voor soort hoofdpijn je hebt, is van cruciaal belang om verlichting te vinden en deze in de toekomst mogelijk te voorkomen. Een echte sinushoofdpijn is het gevolg van een sinusinfectie, dus de smurrie die uit je neus komt, zal geel of groen zijn, in tegenstelling tot de duidelijke afscheiding bij cluster- of migrainehoofdpijn. Als u meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn krijgt gedurende een periode van 3 maanden, kunt u een chronische hoofdpijnaandoening hebben. Verschillende soorten hoofdpijn kunnen echter op vergelijkbare plaatsen voorkomen, dus hoe het voelt, helpt je ook om een plan te verfijnen voor hoe je met je pijn moet omgaan en beslissen wanneer je naar een dokter gaat.

U kunt vatbaarder zijn voor dit soort hoofdpijn als u vaak vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers gebruikt. Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. Een donderklappende hoofdpijn is een extreem ernstige hoofdpijn die snel opkomt en in minder dan een minuut piekintensiteit bereikt. Door het overmatig gebruik van medicatie, kunnen rebound-hoofdpijn een vicieuze cirkel van hoofdpijn veroorzaken die wordt veroorzaakt door de medicatie die bedoeld is om ze te behandelen.

Als een arts vaststelt dat uw hoofdpijn niet wordt veroorzaakt door een andere aandoening, kunt u een behandelplan bespreken voor mogelijke toekomstige thunderclap-hoofdpijn. Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat bijna de helft van alle volwassenen het afgelopen jaar minstens één hoofdpijn zal hebben gehad. Clusterhoofdpijn komt voor in spurts of „clusters”, waar u regelmatig hoofdpijn kunt hebben gedurende een paar weken of maanden en dan enige tijd geen hoofdpijn. James Otis, een Baystate Health Neuroloog en universitair hoofddocent neurologie aan de UMASS CHAN Medical School - Baystate merkt op, de meeste ervaren hoofdpijn wordt gediagnosticeerd als primaire hoofdpijn.

Een MOH heeft frequente of dagelijkse hoofdpijn met symptomen die vergelijkbaar zijn met die van spanningshoofdpijn of migraine. Zoek onmiddellijk medische hulp als je de ergste hoofdpijn ervaart die je ooit hebt gehad, gezichtsvermogen of bewustzijn verliest, oncontroleerbaar braken hebt of als je hoofdpijn langer dan 72 uur aanhoudt met minder dan 4 uur pijnvrij. In het geval dat je donderklapphoofdpijn niet door iets anders wordt veroorzaakt, is het een primaire bliksemhoofdpijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *