Is aanhoudende hoofdpijn een symptoom van covid-19?

Lange COVID-hoofdpijn kan vaker voorkomen bij patiënten met een voorgeschiedenis van hoofdpijn. COVID kan ook nieuwe aanhoudende hoofdpijn veroorzaken die niet is ervaren voorafgaand aan uw COVID-ziekte, maar die daarna enige tijd aanhoudt, en dagelijks voelbaar is.

Is aanhoudende hoofdpijn een symptoom van covid-19?

Lange COVID-hoofdpijn kan vaker voorkomen bij patiënten met een voorgeschiedenis van hoofdpijn. COVID kan ook nieuwe aanhoudende hoofdpijn veroorzaken die niet is ervaren voorafgaand aan uw COVID-ziekte, maar die daarna enige tijd aanhoudt, en dagelijks voelbaar is. Naast vermoeidheid en reukverlies (anosmie) is de kans groot dat hoofdpijn optreedt. Het komt vaak samen met symptomen zoals keelpijn, koorts, ongewone spierpijn, aanhoudende hoest en duizeligheid.

COVID-19 veroorzaakt een reeks symptomen, waaronder hoofdpijn die van persoon tot persoon kan verschillen. Deze hoofdpijn kan aanvoelen als een pulserend of stekend gevoel in het hoofd. Ze kunnen een paar dagen meegaan en vanzelf verdwijnen of een behandeling nodig hebben. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende symptomen die worden ervaren door COVID-19-langetransporteurs, waarbij de pijn vaak weken of zelfs maanden aanhoudt.

Een hoofdpijnspecialist zegt dat het vinden van verlichting niet eenvoudig is. Hoofdpijn is een veel voorkomend symptoom bij mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2, met een prevalentie tussen 13 procent en 74,6 procent. Eerdere studies hebben ook opgemerkt dat hoofdpijn meestal vroeg tijdens de ziekte optreedt en verband houdt met verlies van geur en smaak. Volgens de incidentie van ZOE COVID Study zijn er momenteel gemiddeld 72.546 nieuwe dagelijkse symptomatische gevallen van COVID in het VK, gebaseerd op PCR- en LFT-testgegevens van maximaal vijf dagen geleden.

In de lijst van COVID-19-symptomen van Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt hoofdpijn zelfs genoemd als een van de meest voorkomende. Uit dezelfde studie bleek ook dat COVID-19-hoofdpijn vaker voorkwam bij mensen met gastro-intestinale problemen en verlies van smaak of geur. Als de stressoren de grootste oorzaak zijn van de stijging van hoofdpijn, zal het aanpakken van stress en geestelijke gezondheid, in plaats van alleen maar meer medicijnen naar de hoofdpijn te gooien, buitengewoon belangrijk zijn. Volgens de incidentie van ZOE COVID Study wordt geschat dat er onder niet-gevaccineerde mensen in het VK momenteel gemiddeld 22.638 nieuwe dagelijkse symptomatische gevallen van COVID zijn, gebaseerd op PCR-testgegevens van maximaal vijf dagen geleden.

Maar sommige mensen kunnen veel langer last hebben van COVID-gerelateerde hoofdpijn, en deze worden vaak gemeld bij mensen met het Post COVID-syndroom (long-COVID). Volgens de incidentie van ZOE COVID Study zijn er momenteel gemiddeld 58.126 nieuwe dagelijkse symptomatische gevallen van COVID in het VK, gebaseerd op PCR- en LFT-testgegevens van maximaal vijf dagen geleden. Afhankelijk van uw leeftijd en geslacht, dient u contact op te nemen met uw arts als u meerdere verschillende symptomen van COVID-19 heeft in de eerste week dat u ziek bent. Neurologen interviewden de ziekenhuispatiënten met hoofdpijn met behulp van een semi-gestructureerde vragenlijst met een voorgeschiedenis van hoofdpijn, sociodemografische variabelen, begin, duur, frequentie en intensiteit van aanvallen volgens het International Headache Society (HIS) -systeem.

COVID-19-patiënten in het ziekenhuis die jonger zijn en geen comorbiditeit hebben, waaronder hypertensie, hebben meer kans op hoofdpijn tijdens de infectie. Voor mensen met migraineaanvallen is COVID-19-hoofdpijn ook beschreven als matig tot ernstig. De resultaten toonden aan dat hoofdpijn een belangrijk symptoom is van COVID-19 en 13 procent van de patiënten treft. De case-control studie omvatte twee groepen, mensen met COVID-19 met hoofdpijn en controles waarbij COVID-19-patiënten zonder hoofdpijn deel uitmaken.

COVID-19-hoofdpijn is gemeld in zowel vroege als latere stadia van ziekte, soms samen met koorts.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *