Komen en gaan hersentumoren hoofdpijn?

De hoofdpijn van een hersentumor verdwijnt echter niet. Het is constant (of komt steeds vaker voor), zelfs als je slaapt.

Komen en gaan hersentumoren hoofdpijn?

De hoofdpijn van een hersentumor verdwijnt echter niet. Het is constant (of komt steeds vaker voor), zelfs als je slaapt. Hoofdpijn wordt zelden veroorzaakt door een hersentumor. Maar als je een hersentumor hebt, is hoofdpijn een van de eerste symptomen die opduiken.

Een hersentumor kan hoofdpijn veroorzaken, maar het is ongebruikelijk dat dit het enige symptoom is. Hoofdpijn is meestal saai en constant, en soms kloppend. Typische hersentumorhoofdpijn is spanningsachtig, pijnlijk van aard en kan met tussenpozen optreden met een geleidelijk begin en oplossing gedurende een paar uur. De hoofdpijn kan ook kloppen en lijkt op gewone migraine.

Er zijn meldingen in de literatuur geweest van patiënten bij wie hersentumoren klassieke migraine-achtige hoofdpijn vertoonden met aura die gedurende een paar maanden geleidelijk verslechterde. Tumoren kunnen ook de stroom van hersenvocht belemmeren, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Hoofdpijn komt voor in dagelijkse clusters die enkele dagen tot meer dan een jaar kunnen aanhouden. De oorzaak van clusterhoofdpijn blijft onbekend.

Als je hoofdpijn hebt die iets pijnlijker lijkt dan normaal en anders aanvoelt dan je typische spanningshoofdpijn of migraine, vraag je je misschien af of dit een teken is van iets ernstigs. Een persoon moet zijn arts raadplegen als hij frequente of ernstige hoofdpijn heeft die zijn dagelijks leven beïnvloedt, of als hij veranderingen in het patroon of de intensiteit van zijn hoofdpijn opmerkt. Hersentumorhoofdpijn veroorzaakt intense pijn die mensen kunnen verwarren met migraine of spanningshoofdpijn. Het begrijpen van de verschillen tussen standaardhoofdpijn en wat een hersentumor hoofdpijn zou kunnen zijn, kan voor een beetje gemoedsrust zorgen.

Clusterhoofdpijn is ernstige, terugkerende hoofdpijn die een brandende of stekende pijn rond één oog veroorzaakt. De aard van een hersentumor hoofdpijn verschilt op een aantal merkbare manieren van spanning of migrainehoofdpijn. U moet echter contact opnemen met uw arts als u nieuwe ernstige hoofdpijn of hoofdpijn heeft die anders is dan uw normale patroon van hoofdpijn, zegt Dr. Gelukkig zijn hoofdpijn (zelfs slopende) hersentumoren niet de meest voorkomende tekenen van hoofdpijn (zelfs slopende).

Dus als hoofdpijn uw belangrijkste klacht is en het patroon redelijk consistent blijft, is de kans groot dat u een van de vele aandoeningen heeft, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of andere variëteit. Hoewel zeer zeldzaam in de totale populatie van patiënten met terugkerende hoofdpijn, heeft ongeveer 50% van de patiënten met hersentumoren hoofdpijn als presenterende klacht, en tot 60% van de patiënten ontwikkelt hoofdpijn naarmate de ziekte vordert. U moet echter uw arts raadplegen als uw hoofdpijn de symptomen van hersentumorhoofdpijn bevat, zoals beschreven op deze pagina. Hoewel hoofdpijn een veel voorkomend symptoom is van hersentumoren, heeft de overgrote meerderheid van de hoofdpijn andere oorzaken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *