Over wat voor soort hoofdpijn moet ik me zorgen maken?

Vraag dringend medische hulp als u ernstige, ongebruikelijke pijn of andere tekenen en symptomen heeft. Uw hoofdpijn kan een teken zijn van een onderliggende ziekte of gezondheidstoestand.

Over wat voor soort hoofdpijn moet ik me zorgen maken?

Vraag dringend medische hulp als u ernstige, ongebruikelijke pijn of andere tekenen en symptomen heeft. Uw hoofdpijn kan een teken zijn van een onderliggende ziekte of gezondheidstoestand. Hoofdpijn komt vaak voor, maar soms ernstige waarschuwingssignalen. Hier leest u hoe u WEET wanneer u zich zorgen moet maken over hoofdpijn.

Lees verder voor meer informatie over wanneer u zich zorgen moet maken over hoofdpijn. Veranderingen in persoonlijkheid of mentale functie Hoofdpijn kan variëren van vervelend tot slopend, maar je hoeft niet te lijden. Weten wanneer je je zorgen moet maken over hoofdpijn is de eerste stap naar je beste gezondheid. Hoewel meestal onschadelijk, kan hoofdpijn wijzen op een noodsituatie.

Maar sommige symptomen van migraine kunnen lijken op die van een beroerte. Een persoon met migraine met aura kan bijvoorbeeld korte tijd verlies van gezichtsvermogen ervaren; tintelingen en gevoelloosheid in het gezicht, handen of andere delen van het lichaam; en spraak- en taalproblemen zoals het niet kunnen zeggen van woorden, slurren of mompelen tijdens een migraineaanval. Als uw hoofdpijn vaak voorkomt, kan het bijhouden van een dagboek met een lijst wanneer u hoofdpijn krijgt, u helpen erachter te komen wat hen veroorzaakt. De meeste hoofdpijn brengt je leven niet in gevaar, maar af en toe is hoofdpijn een teken van een zeer ernstige aandoening.

De meeste hoofdpijn is af en toe en verdwijnen binnen een paar uur met eenvoudige huismiddeltjes, levensstijlaanpassingen en soms OTC-hoofdpijnverlichting. Zoek onmiddellijk medische hulp als je de ergste hoofdpijn ervaart die je ooit hebt gehad, gezichtsvermogen of bewustzijn verliest, oncontroleerbaar braken hebt of als je hoofdpijn langer dan 72 uur aanhoudt met minder dan 4 uur pijnvrij. Als u vaak hoofdpijn heeft en niet zeker weet waarom, kan uw arts u voorstellen een hoofdpijndagboek bij te houden om meer te weten te komen over de factoren die bijdragen aan en uw pijn veroorzaken. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen hoofdpijn anders behandelen, afhankelijk van het individu, hun gezondheidsgeschiedenis en of ze lijden aan een primaire hoofdpijnstoornis of een andere aandoening.

Spanningshoofdpijn komt voor bij ongeveer drie op de vier volwassenen en is de meest voorkomende hoofdpijn. Hoofdpijn Australië zegt zelfs dat ze een van de meest voorkomende symptomen zijn die mensen ervaren, met meer dan 5 miljoen Australiërs die getroffen zijn door hoofdpijn en migraine. Ernstige hoofdpijn kan optreden als primaire of secundaire hoofdpijnstoornissen, afhankelijk van wat ze zijn en waarom ze zich ontwikkelen. Het probleem dankt zijn naam omdat de hoofdpijn de neiging heeft om in clusters te komen, met één tot acht hoofdpijn per dag gedurende een periode van één tot drie maanden elk jaar of twee, vaak in dezelfde tijd van het jaar.

Wanneer iemand lijdt aan een primaire hoofdpijnstoornis, is hoofdpijnpijn hun belangrijkste symptoom; er is geen andere medische aandoening die zijn ongemak veroorzaakt. Als u vaak hoofdpijn heeft en medicatie, OTC of recept, of beide gebruikt gedurende meer dan 10 tot 15 dagen per maand, kunt u hoofdpijn hebben over overmatig gebruik van medicatie. Chronische hoofdpijn wordt gedefinieerd als hoofdpijn die 15 dagen of meer per maand langer dan drie maanden voorkomt. Een aanwijzing dat hoofdpijn een teken is van iets ernstigs, is wanneer het aanzienlijk erger is dan de hoofdpijn die je gewoonlijk krijgt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *