Over welke hoofdpijn moet je je zorgen maken?

Hoofdpijn die gepaard gaat met koorts, stijve nek, verwardheid, verminderde alertheid of geheugen, of neurologische symptomen zoals visuele stoornissen, onduidelijke spraak, zwakte, gevoelloosheid of toevallen. Hoofdpijn die gepaard gaat met een pijnlijk rood oog.

Over welke hoofdpijn moet je je zorgen maken?

Hoofdpijn die gepaard gaat met koorts, stijve nek, verwardheid, verminderde alertheid of geheugen, of neurologische symptomen zoals visuele stoornissen, onduidelijke spraak, zwakte, gevoelloosheid of toevallen. Hoofdpijn die gepaard gaat met een pijnlijk rood oog. Hoofdpijn die gepaard gaat met pijn en gevoeligheid in de buurt van de. Hoofdpijn veroorzaakt meestal pijn in uw hoofd, gezicht of nek.

Vraag dringend medische hulp als u ernstige, ongebruikelijke pijn of andere tekenen en symptomen heeft. Uw hoofdpijn kan een teken zijn van een onderliggende ziekte of gezondheidstoestand. Ernstige hoofdpijn veroorzaakt niet altijd schade, maar ze kunnen een symptoom zijn van een levensbedreigende aandoening. Bij een vroege diagnose kan een arts echter de onderliggende oorzaak behandelen om de kans op complicaties te verkleinen.

Als u hoofdpijn heeft die u zou omschrijven als de ergste hoofdpijn van uw leven, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken. Intense, plotselinge hoofdpijn (vaak donderklapphoofdpijn genoemd) is niet altijd ernstig, maar ze kunnen een teken zijn van een mogelijk levensbedreigende aandoening. Als u een medisch noodgeval ondervindt, bel dan 911 of ga naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp. Je moet je geen zorgen maken dat het levensbedreigend is, toch? Waarschijnlijk.

Toch zou het zo kunnen zijn, let op, en overweeg Game of Thrones-actrice Emilia Clarke. Het ene moment was ze aan het trainen met een trainer in een trendy wijk in Londen. De volgende werd de 24-jarige aangevallen door een doordringende hoofdpijn, vergezeld van braken. Ze had een levensbedreigende breuk van een bloedvat opgelopen in de ruimte rond haar hersenen.

Het goede nieuws is dat zulke gruwelijke hoofdpijn, subarachnoïdale bloedingen (SAH) genoemd, zeldzaam zijn en slechts één op de 10.000 mensen treffen. Het slechte nieuws is dat degenen die wel lijden onmiddellijke medische hulp en hersenchirurgie nodig hebben. Wat moet je nog meer weten? Dr. Grotta geeft ons de 411 waarop symptomen duiden op een noodgeval, een doktersbezoek verdienen of gewoon geduld en pijnstillers vereisen.

Dergelijke hoofdpijn kan te wijten zijn aan een gescheurde slagader (subarachnoïdale bloeding). Ook zorgwekkend zijn extreme hoofdpijn die gepaard gaat met een stijve nek, koorts en mogelijk lethargie, misselijkheid of verlies van eetlust. Ze kunnen te wijten zijn aan meningitis, een ontsteking van de hersenvliezen die de hersenen en het ruggenmerg bedekken. Jaarlijks krijgen ongeveer 200.000 Amerikanen de diagnose meningitis, die te wijten is aan een virale of bacteriële infectie die wordt overgedragen via druppeltjes in de lucht.

De ziekte kan op zichzelf verbeteren of antibiotica vereisen. Vaccins kunnen sommige soorten meningitis dwarsbomen. Wees ook geëvalueerd als uw hoofdpijn aanhoudt, verergert of anderszins verandert in karakter en patroon. Hoofdpijn kan te wijten zijn aan een infectie van de sinussen in het bot achter uw ogen.

De pijn is niet ernstig maar kan chronisch zijn, Dr. Antibiotica kunnen ziektekiemen aanvallen, indien nodig. Nasale antihistaminesprays, decongestiva en plaatselijke neuscorticosteroïden kunnen ongemak verlichten. Gezwollen bloedvaten beteugelen de bloedtoevoer naar uw ogen, wat permanent verlies van het gezichtsvermogen kan veroorzaken.

Wanneer u pijn doet of stijfheid ervaart aan de basis van uw hoofd of nek die verergert door beweging, kunt u artritis hebben. Stress kan spieren spasmen of strakker maken, wat resulteert in spanningshoofdpijn. Ontstekingsremmers, spierverslappers en stressvermindering kunnen helpen. Pijn en gevoelloosheid in kaakgewrichten staat bekend als TMJ, een afkorting voor temporomandipulair gewricht.

Het kan vaak worden verlicht door ontspanningstechnieken, vrij verkrijgbare pijnstillers, ontstekingsremmende medicijnen of spierverslappers. Vier van de vijf mensen die clusterhoofdpijn krijgen, lager in het gezicht, zijn mannen. Neurochemische irritatie binnen vaatwanden leidt tot deze pijn, die kan worden behandeld met hypertensie-verlagende calciumkanaalblokkers of andere geneesmiddelen. Stoppen met alcoholgebruik en roken kan toekomstige clusters voorkomen.

De verantwoordelijkheid ligt hoogstwaarschijnlijk op overgevoelige pijnreceptoren in het slijmvlies van bloedvaten in uw hoofdhuid, Dr... Oestrogeenfluctuaties kunnen ellende veroorzaken en verklaren waarom vrouwen meer kans hebben op migraine dan mannen. In tegenstelling tot veel hoofdpijn, treft migraine meerdere delen van het lichaam. Het loont om een migrainedagboek bij te houden waarin frequentie, stressniveaus en wat je hebt gegeten voor een aanval, en wat je symptomen verbetert.

Grotta, migraine kan niet alleen worden uitgeschakeld, wat leidt tot uren of dagen niet in staat zijn om te werken, maar er is een verband met het risico op een beroerte. De behandeling moet worden besproken met uw huisarts, omdat sommige geneesmiddelen het risico op een beroerte kunnen verhogen door de slagaders verder te verharden. Een gezondere levensstijl van rust, lichaamsbeweging en een dieet met veel fruit en groenten, terwijl het weinig alcohol, cafeïne, conserveermiddelen en nitrieten bevat, kan migraine ook dwarsbomen of verminderen. Een van de redenen waarom u zich zorgen moet maken over hoofdpijn, is wanneer u terugkerende hoofdpijn ervaart.

Terugkerende hoofdpijn betekent dat u op consistente basis minimaal 15% per maand of 2 per week ervaart. Terugkerende hoofdpijn is meestal een teken dat er iets groters aan de hand is in uw gezondheid. U kunt bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn ervaren als u te maken heeft met hormonale veranderingen, slaapstoornissen, het nemen van bepaalde medicijnen, ontwenning van cafeïne, angst, TMJ-stoornissen of slaapapneu. Terugkerende hoofdpijn kan om een aantal redenen voorkomen.

Een ander teken van hoofdpijn dat je niet mag negeren, is hoofdpijn die je wakker maakt. Als de pijn zo erg is dat het uw slaap beïnvloedt en ervoor zorgt dat u wakker wordt, betekent dit dat er een ernstig gezondheidsprobleem kan optreden. Als je geen hoofdpijn hebt waardoor je wakker wordt, maar hoofdpijn die's nachts erger aanvoelt (en je zelfs kan voorkomen dat je slaapt), is dit ook een zorg. Heel vaak kunnen hoofdpijn verergeren als je slaapt doordat je onderkaak (onderkaak)'s nachts naar achteren valt.

Dit legt druk uit op bloedvaten en zenuwen en draagt bij aan hoofdpijn. Een ander teken van hoofdpijn dat je niet mag negeren, is intense pijn. Dit betekent dat je de ergste pijn van je leven ervaart en dat het ondraaglijk aanvoelt. Als je zo'n hoofdpijn ervaart, moet je absoluut niet wachten.

De intense pijn is de manier van je lichaam om je te vertellen dat er iets niet klopt. Het kan een levensbedreigende aandoening zijn, zoals bloedingen in de hersenen of een aneurysma. Aneurysma's kunnen leiden tot coma of de dood. Aarzel zeker niet om medische hulp in te roepen als de intense pijn gepaard gaat met bewustzijnsverlies, wazig zicht of toevallen.

Een aanwijzing dat hoofdpijn een teken is van iets ernstigs, is wanneer het aanzienlijk erger is dan de hoofdpijn die je gewoonlijk krijgt. Hoofdpijn Australië zegt zelfs dat ze een van de meest voorkomende symptomen zijn die mensen ervaren, met meer dan 5 miljoen Australiërs die getroffen zijn door hoofdpijn en migraine. In de onmiddellijke postpartumperiode kan een persoon ook ernstige hoofdpijn ervaren die bekend staat als postdurale punctiehoofdpijn (PDPH) als hij een epidurale of spinale anesthesie heeft gehad voor pijnbestrijding. Aërobe oefeningen, biofeedback, ontspanningstraining en meditatie zijn allemaal mogelijke manieren om stress te verminderen en hoofdpijn door dit soort hoofdpijn te beperken.

De meeste hoofdpijn brengt je leven niet in gevaar, maar af en toe is hoofdpijn een teken van een zeer ernstige aandoening. Als u vaak hoofdpijn heeft en niet zeker weet waarom, kan uw arts u voorstellen een hoofdpijndagboek bij te houden om meer te weten te komen over de factoren die bijdragen aan en uw pijn veroorzaken. De meeste hoofdpijn is af en toe en verdwijnen binnen een paar uur met eenvoudige huismiddeltjes, levensstijlaanpassingen en soms OTC-hoofdpijnverlichting. Als u ernstige hoofdpijnsymptomen ervaart die plotseling beginnen en binnen 60 seconden pieken, of ernstige hoofdpijn die gepaard gaat met koorts, misselijkheid of een aanval, zoek dan onmiddellijk medische hulp op de dichtstbijzijnde eerste hulp.

Als je hoofdpijn vaak voorkomt, kan het bijhouden van een dagboek met een lijst wanneer je hoofdpijn krijgt, je helpen erachter te komen wat hen veroorzaakt. Uw seizoenshoofdpijn kan hoofdpijn in het lentecluster zijn, een zomermigraine of hoofdpijn met herfstallergie. Wanneer iemand lijdt aan een primaire hoofdpijnstoornis, is hoofdpijnpijn hun belangrijkste symptoom; er is geen andere medische aandoening die zijn ongemak veroorzaakt. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *