Waar bevinden zich hersentumoren hoofdpijn?

Hoofdpijn als gevolg van een hersentumor is's ochtends vaak erger en kan de hele dag beter worden. Ze kunnen overal pijn veroorzaken of pijn die erger is aan één kant van het hoofd.

Waar bevinden zich hersentumoren hoofdpijn?

Hoofdpijn als gevolg van een hersentumor is's ochtends vaak erger en kan de hele dag beter worden. Ze kunnen overal pijn veroorzaken of pijn die erger is aan één kant van het hoofd. Een hersentumor kan zich vormen in de hersencellen (zoals getoond), of het kan elders beginnen en zich naar de hersenen verspreiden. Naarmate de tumor groeit, creëert het druk op en verandert het de functie van omringend hersenweefsel, wat tekenen en symptomen veroorzaakt zoals hoofdpijn, misselijkheid en evenwichtsproblemen.

De tekenen en symptomen van een hersentumor variëren sterk en zijn afhankelijk van de grootte, locatie en groeisnelheid van de hersentumor. Maak een afspraak met uw arts als u aanhoudende klachten en symptomen heeft die u zorgen baren. Voor de meeste mensen is een hersentumor hoofdpijn gelokaliseerd in een specifiek gebied en is meestal erger in de vroege ochtend of's nachts. Het kunnen doffe, drukachtige hoofdpijn zijn die wordt verergerd door hoesten of niezen.

Na verloop van tijd reageren deze hoofdpijn niet meer op vrij verkrijgbare medicatie. Het begrijpen van de verschillen tussen standaardhoofdpijn en wat een hersentumor hoofdpijn zou kunnen zijn, kan voor een beetje gemoedsrust zorgen. Mensen maken zich echter vaak zorgen of hun hoofdpijn te wijten is aan iets ernstigers, zoals een hersentumor, vooral als ze frequente of ernstige hoofdpijn hebben die veel pijn veroorzaakt. Terugkerende hoofdpijn kan worden veroorzaakt door een hersentumor, hoewel dit type hoofdpijn veel waarschijnlijker wordt veroorzaakt door ontsteking, uitdroging, zenuwcompressie, vermoeide ogen of stress.

Dit type hoofdpijn is meestal saai, aanhoudend en verergert met de Valsalva-manoeuvre (zoals bij hoesten of neerslaan tijdens een stoelgang). U moet echter uw arts raadplegen als uw hoofdpijn de symptomen van hersentumorhoofdpijn bevat, zoals beschreven op deze pagina. De aard van een hersentumor hoofdpijn verschilt op een aantal merkbare manieren van spanning of migrainehoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt die iets pijnlijker lijkt dan normaal en anders aanvoelt dan je typische spanningshoofdpijn of migraine, vraag je je misschien af of dit een teken is van iets ernstigs.

Dus als hoofdpijn uw belangrijkste klacht is en het patroon redelijk consistent blijft, is de kans groot dat u een van de vele aandoeningen heeft, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn of andere variëteit. Het behandelen van een hersentumor hoofdpijn verschilt van spanningshoofdpijn of migraine, omdat de pijn afkomstig is van de tumor die op gevoelige bloedvaten en zenuwen in de hersenen drukt of omdat de tumor de stroom van cerebrospinale (CSF) vloeistof in de hersenen beïnvloedt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *