Wanneer moet je je zorgen maken over hoofdpijn?

Plotselinge, zeer intense hoofdpijnpijn (donderklappende hoofdpijn) voor het eerst ernstige of scherpe hoofdpijnpijn. Koorts hoger dan 102 tot 104° F.

Wanneer moet je je zorgen maken over hoofdpijn?

Plotselinge, zeer intense hoofdpijnpijn (donderklappende hoofdpijn) voor het eerst ernstige of scherpe hoofdpijnpijn. Koorts hoger dan 102 tot 104° F. Hoewel meestal onschadelijk, kan hoofdpijn wijzen op een noodsituatie. Een van de redenen waarom u zich zorgen moet maken over hoofdpijn, is wanneer u terugkerende hoofdpijn ervaart.

Terugkerende hoofdpijn betekent dat u op consistente basis minimaal 15 per maand of 2 per week ervaart. Terugkerende hoofdpijn is meestal een teken dat er iets groters aan de hand is in uw gezondheid. U kunt bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn ervaren als u te maken heeft met hormonale veranderingen, slaapstoornissen, het nemen van bepaalde medicijnen, ontwenning van cafeïne, angst, TMJ-stoornissen of slaapapneu. Terugkerende hoofdpijn kan om een aantal redenen voorkomen.

Een ander teken van hoofdpijn dat je niet mag negeren, is hoofdpijn die je wakker maakt. Als de pijn zo erg is dat het uw slaap beïnvloedt en ervoor zorgt dat u wakker wordt, betekent dit dat er een ernstig gezondheidsprobleem kan optreden. Als je geen hoofdpijn hebt waardoor je wakker wordt, maar hoofdpijn die's nachts erger aanvoelt (en je zelfs kan voorkomen dat je slaapt), is dit ook een zorg. Heel vaak kunnen hoofdpijn verergeren als je slaapt doordat je onderkaak (onderkaak)'s nachts naar achteren valt.

Dit legt druk uit op de bloedvaten en zenuwen, wat bijdraagt aan hoofdpijn. Een ander teken van hoofdpijn dat je niet mag negeren, is intense pijn. Dit betekent dat je de ergste pijn van je leven ervaart en dat het ondraaglijk aanvoelt. Als je zo'n hoofdpijn ervaart, moet je absoluut niet wachten.

De intense pijn is de manier van je lichaam om je te vertellen dat er iets niet klopt. Het kan een levensbedreigende aandoening zijn, zoals bloedingen in de hersenen of een aneurysma. Aneurysma's kunnen leiden tot coma of de dood. Aarzel zeker niet om medische hulp in te roepen als de intense pijn gepaard gaat met bewustzijnsverlies, wazig zicht of toevallen.

Welke situatie je ook hebt meegemaakt, je hebt je misschien afgevraagd wanneer je je zorgen zou moeten maken over hoofdpijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *