Wat betekent hoofdpijnlocatie?

De hoofdpijn die mensen meestal krijgen, zijn spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Clusterhoofdpijn komt niet zo vaak voor, maar mannen hebben vijf keer meer kans om ze te krijgen.

Wat betekent hoofdpijnlocatie?

De hoofdpijn die mensen meestal krijgen, zijn spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Clusterhoofdpijn komt niet zo vaak voor, maar mannen hebben vijf keer meer kans om ze te krijgen. De pijn bevindt zich vaak achter of rond een van je ogen. In sommige gevallen kan de pijn zich verspreiden naar uw voorhoofd, zijkant van uw hoofd, neus, nek of schouders aan dezelfde kant.

Hoofdpijn wordt gedefinieerd als pijn die voortkomt uit het hoofd of de bovennek van het lichaam. De pijn is afkomstig van de weefsels en structuren die de schedel of de hersenen omringen, omdat de hersenen zelf geen zenuwen hebben die aanleiding geven tot het gevoel van pijn (pijnvezels). De dunne laag weefsel (periost) die botten omringt, spieren die de schedel, sinussen, ogen en oren omhullen, evenals dunne weefsels die het oppervlak van de hersenen en het ruggenmerg (hersenvliezen), slagaders, aders en zenuwen bedekken, kunnen allemaal ontstoken of geïrriteerd raken en hoofdpijn veroorzaken. De pijn kan een doffe pijn zijn, scherp, kloppend, constant, intermitterend, mild of intens.

De meest voorkomende vorm van hoofdpijn, spanningshoofdpijn, begint meestal later op de dag en duurt minstens een half uur. Het is belangrijk om te bedenken dat een ongebruikelijke hoofdpijn mogelijk moet worden geëvalueerd door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, maar in de meeste gevallen kunnen primaire spanningshoofdpijn aanvankelijk thuis worden behandeld. Als uw hoofdpijn gepaard gaat met verkoudheidsachtige symptomen en druk of gevoeligheid in uw gezicht, kunt u sinushoofdpijn hebben. Clusterhoofdpijn komt voor in spurts of „clusters”, waar u regelmatig hoofdpijn kunt hebben gedurende een paar weken of maanden en dan enige tijd geen hoofdpijn.

Aangezien episodes van clusterhoofdpijn jaren uit elkaar kunnen liggen en aangezien de eerste hoofdpijn van een nieuwe clusterepisode niet kan worden voorspeld, is dagelijkse medicatie mogelijk niet gerechtvaardigd. Verschillende soorten hoofdpijn kunnen echter op vergelijkbare plaatsen voorkomen, dus hoe het voelt, helpt je ook om een plan te verfijnen voor hoe je met je pijn moet omgaan en beslissen wanneer je naar een dokter gaat. Elke clusterhoofdpijn kan slechts een half uur of zo lang duren als enkele uren, meestal elke dag op hetzelfde tijdstip verschijnen en vaak als je slaapt, daarom krijgen ze de bijnaam „wekker hoofdpijn”. En weten met wat voor soort hoofdpijn je te maken hebt, is belangrijk, zodat je de juiste behandeling kunt krijgen.

Weten wat voor soort hoofdpijn je hebt, is van cruciaal belang om verlichting te vinden en deze in de toekomst mogelijk te voorkomen. Tests die nuttig kunnen zijn bij het stellen van de diagnose van de onderliggende ziekte die de hoofdpijn veroorzaakt, zijn afhankelijk van de evaluatie van de arts en welke specifieke ziekte, ziekte of letsel wordt beschouwd als de oorzaak van de hoofdpijn (de differentiële diagnose). Er zijn echter ook subtiele verschillen in hoofdpijnlocatie en andere symptomen die kunnen helpen het ene type pijn van het andere te onderscheiden. Als u hoofdpijn heeft die kan worden beschreven door de „ergste hoofdpijn van uw leven” of een „donderklap” gevoel, kunt u een beroerte, hersenaneurysma of hersenbloeding ervaren en moet u onmiddellijk 911 bellen.

James Otis, een Baystate Health Neuroloog en universitair hoofddocent neurologie aan de UMASS CHAN Medical School - Baystate merkt op, de meeste ervaren hoofdpijn wordt gediagnosticeerd als primaire hoofdpijn. Als de hoofdpijnlocatie meestal aan één kant van het hoofd voorkomt, is dit waarschijnlijk migraine of clusterhoofdpijn. Als u pijn ervaart vanaf de basis van uw schedel die naar boven uitstraalde, kan dit te wijten zijn aan een zeldzame vorm van chronische hoofdpijn die occipitale neuralgie wordt genoemd. Clusterhoofdpijn is zeldzamer dan migraine en spanningshoofdpijn, maar ze hebben de neiging om op een bepaalde locatie toe te slaan.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *