Wat voor soort hoofdpijn krijg je met covid-19?

Het presenteert zich meestal als een pijn onder zware druk van het hele hoofd. Het is anders dan migraine, die per definitie eenzijdig kloppend is met gevoeligheid voor licht of geluid, of misselijkheid.

Wat voor soort hoofdpijn krijg je met covid-19?

Het presenteert zich meestal als een pijn onder zware druk van het hele hoofd. Het is anders dan migraine, die per definitie eenzijdig kloppend is met gevoeligheid voor licht of geluid, of misselijkheid. COVID-hoofdpijn komt meer voor als druk op het hele hoofd. De meeste COVID-19-hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn.

Deze hoofdpijn treedt op wanneer spierpijn in de nek of schouders naar het hoofd uitstraalt. pijnstillers kunnen spierpijn en hoofdpijnpijn helpen verlichten. Veel mensen krijgen hoofdpijn in de loop van de infectie die uiteindelijk verdwijnt als ze herstellen. Hoofdpijn, gemeld door symptomatische COVID-19-patiënten bedroeg ongeveer 10% en hoofdpijn was een overheersend of primair symptoom dat patiënten ertoe bracht medische hulp in te roepen.

Er zijn echter geen specifieke kenmerken van door COVID-19 veroorzaakte hoofdpijn die verschillen van andere soorten hoofdpijn. Logistiek regressieanalysemodel om patiënten met COVID-19 te onderscheiden van patiënten zonder COVID-19 op basis van hoofdpijnkenmerken. Een ander belangrijk probleem is de situatie van patiënten met eerdere ernstige hoofdpijn zoals migraine in het COVID-19-pandemietijdperk. De overeenkomstige percentages hoofdpijnintensiteit waren 27,7% (484 van de 1747 responders), 46,7% (816 deelnemers), 21% (367 deelnemers) en 4,6% (80 deelnemers) bij COVID-19-negatieve deelnemers.

Om deze reden werd een gedetailleerde vragenlijst ontwikkeld die zich richt op hoofdpijnkenmerken, naast enkele klinische COVID-19-kenmerken door een panel van hoofdpijnexperts, na rondes van online discussies. Headache Classification Committee van de International Headache Society (IHS) (201 De internationale classificatie van hoofdpijnstoornissen, 3e editie. Er werd een binair logistiek regressiemodel uitgevoerd om de onderscheidende hoofdpijnvariabelen tussen COVID-19-positieve en negatieve gevallen te onderzoeken. Voorlopig onderzoek suggereert dat hoofdpijn een van de meest voorkomende symptomen is die mensen met de Omicron-variant van het virus ervaren.

Koralnik, die onlangs een onderzoek leidde naar lange COVID-symptomen, zei dat hoofdpijn veroorzaakt door virale ziekten over het algemeen niet zo lang duurt als bij lange COVID-patiënten. De deelnemers werden gegroepeerd op basis van de diagnose COVID-19-infectie of niet, en met eerdere of nieuwe hoofdpijn. De overgrote meerderheid van COVID-19-patiënten met eerdere hoofdpijn (79,5%, 89 van de 112 responders) meldde dat hun nieuwe opkomende hoofdpijn tijdens de infectieperiode anders was dan hun gebruikelijke hoofdpijn; onder hen onthulde 50% (56 deelnemers) dat deze nieuwe hoofdpijn totaal anders was, terwijl 29,5 % (33 deelnemers) rapporteerde enkele verschillen ondanks enkele vergelijkbare eigenschappen die leken op eerdere hoofdpijnkenmerken. COVID-19 is een relatief nieuwe ziekte en artsen hebben nog geen specifieke behandeling ontwikkeld voor de hoofdpijn die het kan veroorzaken.

De eerste mogelijkheid voor mechanismen van hoofdpijn geassocieerd met COVID-19 zou een directe invasie van trigeminuszenuwuiteinden in de neusholte door de SARS-COV‐2 kunnen zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *