Wat voor soort hoofdpijn zijn ernstig?

Clusterhoofdpijn is de ernstigste vorm van primaire hoofdpijn. Clusterhoofdpijn komt voor in een groep of cluster, meestal in het voorjaar of de herfst.

Wat voor soort hoofdpijn zijn ernstig?

Clusterhoofdpijn is de ernstigste vorm van primaire hoofdpijn. Clusterhoofdpijn komt voor in een groep of cluster, meestal in het voorjaar of de herfst. Ze komen één tot acht keer per dag voor tijdens een clusterperiode, die twee weken tot drie maanden kan duren. Dus, hoe kun je het verschil zien tussen gewone hoofdpijn en een hoofdpijn die gevaarlijk is? Het is niet makkelijk.

Blijf lezen om meer te weten te komen over veelvoorkomende oorzaken van ernstige hoofdpijn en wanneer u onmiddellijk medische hulp moet zoeken. Veel voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn, sinushoofdpijn en hoofdpijn die in uw nek begint. U kunt lichte hoofdpijn hebben met verkoudheid, griep of andere virale ziekten als u ook lage koorts heeft. Deze hoofdpijn is het ernstigst.

Je kunt intense brandende of doordringende pijn achter of rond één oog hebben. Het kan kloppend of constant zijn. De pijn kan zo erg zijn dat de meeste mensen met clusterhoofdpijn niet stil kunnen zitten en vaak zullen stijgen tijdens een aanval. Aan de kant van de pijn hangt het ooglid, wordt het oog rood, wordt de pupil kleiner of maakt het oog tranen.

Het neusgat aan die kant loopt of vult zich op. Voor de meesten van ons is af en toe hoofdpijn niets meer dan een tijdelijke verkeersdrempel in de loop van een drukke dag. Toch kunnen de meeste mannen het probleem verlichten met eenvoudige levensstijlmaatregelen en niet-voorgeschreven medicijnen. Ontspanningstechnieken, biofeedback, yoga en acupunctuur kunnen ook helpen.

Maar voor sommigen van ons zijn hoofdpijn een groot probleem. Leer waarschuwingssignalen te herkennen die snelle medische zorg vereisen. Werk samen met uw arts om een programma te ontwikkelen om migraine en andere ernstige hoofdpijn te voorkomen en te behandelen. En val niet in de val van overmatig gebruik van medicijnen; voor sommige heren zijn rebound-hoofdpijn de grootste pijn van allemaal.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de meeste hoofdpijn. Hoofdpijn heeft vele oorzaken en de meeste zijn niet ernstig. In sommige gevallen kan hoofdpijnpijn een symptoom zijn van een ernstige gezondheidstoestand of ziekte. Een donderende hoofdpijn is een extreem ernstige hoofdpijn die snel opkomt en in minder dan een minuut piekintensiteit bereikt.

Het kan goedaardig zijn, maar het kan ook een symptoom zijn van een ernstige aandoening die onmiddellijke medische hulp vereist. Clusterhoofdpijn wordt gekenmerkt door plotselinge ernstige pijn, meestal achter één oog. Ze zijn de ernstigste vorm van hoofdpijn, maar komen minder vaak voor dan spanningshoofdpijn en migraine. Clusterhoofdpijn komt meestal voor in groepen, soms dagelijks of meerdere keren per dag.

Ze duren 1-3 uur en de pijn komt elke keer op dezelfde manier terug. De behandeling hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe ernstig de symptomen zijn, hoe vaak ze voorkomen en of de persoon misselijkheid en braken ervaart. Mensen met chronische migraine moeten met een arts praten over preventieve behandeling. Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan chronische migraine diagnosticeren als een persoon meer dan 15 dagen per maand een episode heeft of als symptomen optreden op ten minste 8 dagen per maand gedurende 3 maanden.

Personen die voor het eerst clusterhoofdpijn ervaren, moeten een arts raadplegen, omdat ze een teken kunnen zijn van iets ernstigs. De enige behandeling voor MOH is om te stoppen met het innemen van de medicatie die hoofdpijn veroorzaakt. Iedereen die stopt met medicatie, mag dit echter alleen doen onder toezicht van een arts. De arts kan helpen bij het opstellen van een plan en kan alternatieve geneesmiddelen voorschrijven om het ontwenningsproces te vergemakkelijken.

Onthoud echter dat overmatig gebruik kan leiden tot rebound-hoofdpijn en een vicieuze cirkel van medicijnen en hoofdpijn. Als u consequent hoofdpijn heeft, is het belangrijk om met uw huisarts te praten, zodat deze kan helpen bij het opstellen van een behandelplan of u kan doorverwijzen naar een specialist. Een echte sinushoofdpijn is het gevolg van een sinusinfectie, dus de smurrie die uit je neus komt, zal geel of groen zijn, in tegenstelling tot de duidelijke afscheiding bij cluster- of migrainehoofdpijn. Het probleem dankt zijn naam omdat de hoofdpijn de neiging heeft om in clusters te komen, met één tot acht hoofdpijn per dag gedurende een periode van één tot drie maanden elk jaar of twee, vaak in dezelfde tijd van het jaar.

Wanneer spanningshoofdpijn chronisch wordt, kan een andere manier van handelen worden voorgesteld om de onderliggende hoofdpijntrigger aan te pakken. Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht, schat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat bijna de helft van alle volwassenen het afgelopen jaar minstens één hoofdpijn zal hebben gehad. Als u eenmaal weet wat voor soort hoofdpijn u heeft, kunnen u en uw arts de behandeling vinden die het meest waarschijnlijk zal helpen en zelfs proberen deze te voorkomen. Herhaalde aanvallen of bepaalde soorten hoofdpijn kunnen echter wijzen op een ernstiger gezondheidstoestand.

Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. Een MOH heeft frequente of dagelijkse hoofdpijn met symptomen die vergelijkbaar zijn met die van spanningshoofdpijn of migraine. Mensen met frequente migrainehoofdpijn lopen het risico hoofdpijn te veroorzaken als gevolg van cafeïnegebruik. Als uw hoofdpijn ernstig is, veel voorkomt of andere symptomen heeft, praat dan met uw arts over wat voor soort hoofdpijn u zou kunnen hebben.

Als uw hoofdpijnklachten verergeren of vaker optreden ondanks de behandeling, vraag dan uw arts om u door te verwijzen naar een hoofdpijnspecialist. Als u vaak hoofdpijn heeft en meer dan 10 tot 15 dagen per maand medicatie, OTC of recept, of beide gebruikt, kunt u hoofdpijn krijgen door overmatig gebruik van medicijnen. Als u meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn krijgt gedurende een periode van 3 maanden, kunt u een chronische hoofdpijnaandoening hebben. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *