Wat waren je eerste symptomen van hersentumor?

SymptomenNieuw begin of verandering in patroon van hoofdpijn, hoofdpijn die geleidelijk frequenter en ernstiger wordt, Onverklaarbare misselijkheid of braken, problemen met het gezichtsvermogen, zoals wazig zien, dubbel zien of verlies van perifeer zicht, Geleidelijk verlies van gevoel of beweging in een arm of been, Moeilijkheden met balans. Mensen met een hersentumor kunnen de volgende symptomen of tekenen ervaren.

Wat waren je eerste symptomen van hersentumor?

SymptomenNieuw begin of verandering in patroon van hoofdpijn, hoofdpijn die geleidelijk frequenter en ernstiger wordt, Onverklaarbare misselijkheid of braken, problemen met het gezichtsvermogen, zoals wazig zien, dubbel zien of verlies van perifeer zicht, Geleidelijk verlies van gevoel of beweging in een arm of been, Moeilijkheden met balans. Mensen met een hersentumor kunnen de volgende symptomen of tekenen ervaren. Een symptoom is iets dat alleen de persoon die het ervaart kan identificeren en beschrijven, zoals vermoeidheid, misselijkheid of pijn. Een teken is iets dat andere mensen kunnen identificeren en meten, zoals koorts, uitslag of een verhoogde pols.

Samen kunnen tekenen en symptomen helpen bij het beschrijven van een medisch probleem. Soms hebben mensen met een hersentumor geen van de hieronder beschreven tekenen en symptomen. Of de oorzaak van een symptoom of teken kan een medische aandoening zijn die geen hersentumor is. Symptomen van een hersentumor kunnen algemeen of specifiek zijn.

Een algemeen symptoom wordt veroorzaakt door de druk van de tumor op de hersenen of het ruggenmerg. Specifieke symptomen worden veroorzaakt wanneer een specifiek deel van de hersenen niet goed werkt vanwege de tumor. Voor veel mensen met een hersentumor werden ze gediagnosticeerd toen ze naar de dokter gingen nadat ze een probleem hadden ondervonden, zoals hoofdpijn of andere veranderingen. Als een hersentumor wordt gediagnosticeerd, blijft het verlichten van symptomen een belangrijk onderdeel van uw zorg en behandeling.

Dit kan palliatieve zorg of ondersteunende zorg worden genoemd. Het wordt vaak kort na de diagnose gestart en gedurende de hele behandeling voortgezet. Zorg ervoor dat u met uw zorgteam praat over de symptomen die u ervaart, waaronder eventuele nieuwe symptomen of een verandering in symptomen. Lees meer over het beheersen van symptomen van een hersentumor in de sectie Soorten behandelingen.

Als je merkt dat je met sleutels rommelt, stappen mist of worstelt met je evenwicht, kan dat soort onhandigheid in je armen, benen of handen een teken van problemen zijn, zegt Schwartz. Problemen met spreken, slikken of beheersen van je gezichtsuitdrukkingen zijn enkele van de manieren waarop onhandigheid in of rond je hoofd kan verschijnen, voegt hij eraan toe. Net als onhandigheid is het verliezen van gevoel in een deel van je lichaam of gezicht iets om in de gaten te houden, zegt Schwartz. Vooral als zich een tumor vormt op de hersenstam, de plaats waar uw hersenen verbinding maken met uw ruggenmerg, kunt u gevoelsverlies of onhandige bewegingen ervaren.

Symptomen van hersentumoren kunnen ook vergelijkbaar zijn met die van andere medische aandoeningen, zoals multiple sclerose (MS). Molly Marco had nooit gedacht dat ze zou horen „je hebt hersenkanker, vooral op 36-jarige leeftijd. Als uw hoofdpijn ernstig en aanhoudend is en de hierboven genoemde kenmerken en bijbehorende symptomen heeft, neem dan contact op met uw arts. Elk alarmerend symptoom, zoals plotselinge zwakte, moet onmiddellijk medische hulp vragen, en hoofdpijn die langer dan een paar dagen aanhoudt, moet ook worden onderzocht.

Moeilijkheden met slikken, zwakte of gevoelloosheid in het gezicht, of dubbel zien is een symptoom van een tumor in de hersenstam. De hersenstam regelt verschillende vitale lichaamsfuncties, zoals hartslag, bloeddruk en ademhaling. Andere mogelijke tekenen en symptomen zijn pijn, abnormale oogbewegingen, moeite met slikken, moeite met lopen, zwakte of hangend aan één kant van het gezicht, verlies van eetlust of gewichtsverlies, en onduidelijke spraak. Al meer dan tien jaar heeft het Hermelin Brain Tumor Center hoop gegeven aan duizenden hersentumorpatiënten.

Helaas kunnen de waarschuwingssignalen van een hersentumor net zo divers zijn als de eindeloze lijst met verantwoordelijkheden van de hersenen. In sommige gevallen kan een kwaadaardige hersentumor geen symptomen veroorzaken, terwijl een goedaardige hersentumor slopende hoofdpijn kan veroorzaken. Ongeveer drie van de 10 mensen met een hersentumor worden gediagnosticeerd na een aanval, waardoor dit een andere belangrijke aanwijzing is, volgens de NIH.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *