Wat zijn de 4 soorten hoofdpijn?

Primaire hoofdpijnMigraine, spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn, Nieuwe dagelijkse aanhoudende hoofdpijn. Soms kunnen inspanningshoofdpijn het gevolg zijn van cardiovasculaire problemen.

Wat zijn de 4 soorten hoofdpijn?

Primaire hoofdpijnMigraine, spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn, Nieuwe dagelijkse aanhoudende hoofdpijn. Soms kunnen inspanningshoofdpijn het gevolg zijn van cardiovasculaire problemen. Als dat zo is, kan een arts tests aanbevelen om de cardiovasculaire en cerebrovasculaire gezondheid van een persoon te controleren. Een arts kan medicijnen voorschrijven, zoals anti-emetica, om deze symptomen te verlichten om misselijkheid en braken te beheersen.

De symptomen duren meestal 2-10 dagen, maar kunnen tot 4 weken aanhouden. Een hoge cafeïne-inname van meer dan 400 milligram (mg), of ongeveer 4 kopjes koffie per dag, kan soms leiden tot hoofdpijn. Bij mensen die meer dan 200 mg cafeïne dagelijks gedurende meer dan 2 weken consumeren, kan ontwenning leiden tot migraine-achtige hoofdpijn. Deze ontwikkelen zich doorgaans 12-24 uur na abrupt stoppen.

Ze pieken na 20-51 uur en kunnen 2—9 dagen duren. Clusterhoofdpijn wordt zo genoemd omdat ze de neiging hebben om gedurende een periode van enkele weken terug te keren. Ze vertonen meestal pijn die beperkt is tot één kant van het hoofd, meestal rond één oog. In de meeste gevallen moet medicatie worden voorgeschreven om de aandoening te beheersen en de symptomen draaglijker te maken.

Vaak duren de afzonderlijke afleveringen minder dan 3 uur. Secundaire hoofdpijn begint meestal uit het niets en is ondraaglijk. U kunt vatbaarder zijn voor dit soort hoofdpijn als u vaak vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers gebruikt. Herhaalde aanvallen of bepaalde soorten hoofdpijn kunnen echter wijzen op een ernstiger gezondheidstoestand.

Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. Vaak zijn dit soort hoofdpijn het gevolg van een opeenhoping van druk die optreedt tijdens het uitvoeren van activiteit, waardoor het lichaam als geheel, maar vooral het hoofd, wordt belast. Als u consequent hoofdpijn heeft, is het belangrijk om met uw huisarts te praten, zodat deze kan helpen bij het opstellen van een behandelplan of u kan doorverwijzen naar een specialist. De hypothalamus, een gebied aan de basis van de hersenen, is verantwoordelijk voor de biologische klok van het lichaam en kan de bron zijn voor dit soort hoofdpijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *