Wat zijn de 4 soorten primaire hoofdpijn?

De International Headache Society heeft een uitgebreide classificatie opgesteld die meer dan 150 hoofdpijncategorieën omvat. De meest voorkomende vormen van primaire hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en chronische dagelijkse hoofdpijn.

Wat zijn de 4 soorten primaire hoofdpijn?

De International Headache Society heeft een uitgebreide classificatie opgesteld die meer dan 150 hoofdpijncategorieën omvat. De meest voorkomende vormen van primaire hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en chronische dagelijkse hoofdpijn. CLUSTERHOOFDPIJN Deze aandoening is een neurologisch probleem dat resulteert in periodieke episodes van intense pijn. Clusterhoofdpijn is een van de meest pijnlijke vormen van hoofdpijn.

Ze slaan vaak toe in cyclische patronen. De persoon zal regelmatig aanvallen van clusterhoofdpijn hebben en dan zullen de hoofdpijn gedurende een bepaalde tijd volledig stoppen. Spanningshoofdpijn wordt gekenmerkt door terugkerende episodes van relatief niet-invaliderende hoofdpijn met weinig of geen bijbehorende kenmerken. Ongeveer 98% van de patiënten die aanwezig zijn voor medische evaluatie zal een soort primaire hoofdpijn hebben.

Diagnose vereist uitsluiting van secundaire hoofdpijnstoornissen en migraine, die beide kunnen optreden met fenotypen van spanningshoofdpijn. Occipitale neuralgie Occipitale neuralgie is een relatief zeldzame vorm van primaire hoofdpijn die kan optreden wanneer de occipitale zenuwen die vanaf de bovenkant van het ruggenmerg aan de basis van de nek door de hoofdhuid lopen, ontstoken of geïrriteerd zijn. Er wordt aangenomen dat chronische hoofdpijn kan evolueren door spanningshoofdpijn of kan worden gestart door nekletsel of vermoeidheid. Deze hoofdpijntypen hebben veel voorkomende tekenen en symptomen, dus een duidelijk begrip van elk helpt een vertraging in de diagnose en ongepaste of ineffectieve behandeling te voorkomen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *