Wat zijn de 5 soorten hoofdpijn?

Migraine-hoofdpijn is vaak eenzijdig (eenzijdig). De pijn wordt beschreven als kloppend of pulserend, en verergert met routinematige fysieke activiteit, zoals het beklimmen van een trap.

Wat zijn de 5 soorten hoofdpijn?

Migraine-hoofdpijn is vaak eenzijdig (eenzijdig). De pijn wordt beschreven als kloppend of pulserend, en verergert met routinematige fysieke activiteit, zoals het beklimmen van een trap. De pijn is doorgaans matig tot ernstig. Een migrainehoofdpijn kan enkele uren tot 3 dagen aanhouden.

De pijn geassocieerd met sinushoofdpijn bevindt zich over het algemeen rond of achter de ogen, over de wangen en brug van de neus, langs het voorhoofd of langs de bovenste tanden. De pijn wordt vaak beschreven als een drukachtige sensatie en is constant. Voorover of ondersteboven leunen, plotselinge activiteit of lichaamsbeweging kan de pijn verergeren. Spanningshoofdpijn is een druk of een strak gevoel, vaak beschreven als „vice-achtig in kwaliteit”.

De pijn is meestal mild tot matig, maar kan ernstig worden. Clusterhoofdpijn is een andere zeer aparte vorm van hoofdpijn. De pijn is altijd eenzijdig tijdens de clusteraanval. De getroffen kant kan echter variëren van hoofdpijn tot hoofdpijn.

Dit type hoofdpijn heeft kenmerken van zowel migraine als spanningshoofdpijn. Clusterhoofdpijn kan worden veroorzaakt door alcohol of seizoensvariatie. Sinushoofdpijn wordt veroorzaakt door een sinusinfectie. Een migraine is een aandoening die vaak hoofdpijn veroorzaakt waarbij de pijn zich aan de zijkant van het hoofd bevindt, samen met andere veel voorkomende symptomen.

De exacte oorzaken zijn onbekend, maar er zijn een aantal effectieve behandelingen die kunnen helpen bij het beheersen van uw pijn. Vaak merken mensen triggers op voor hun migraine, zoals slaapgebrek of het eten van bepaald voedsel zoals kaas of chocolade. Als u niet zeker weet wat uw migraine veroorzaakt, kunt u proberen een migrainedagboek bij te houden. Als je migraine hebt, probeer dan naar een donkere, rustige kamer te gaan en ga liggen totdat de symptomen voorbij zijn.

Slaap als je kunt en probeer de blootstelling aan alles te minimaliseren dat je hoofdpijn verergert. Sommige mensen vinden dat warmte- of ijspakkingen helpen om de symptomen van migraine te verminderen. Pijnstillers, zoals paracetamol, zijn meestal effectiever als u ze gebruikt wanneer u voor het eerst migrainesymptomen opmerkt, maar zorg ervoor dat u met een apotheker of arts praat voordat u dit doet. Clusterhoofdpijn komt vaak's nachts voor en komt elke dag op hetzelfde tijdstip terug.

Uw arts kan u mogelijk ook in contact brengen met steungroepen, medicijnen geven of zuurstoftherapie organiseren, waarvan is aangetoond dat het het aantal clusterhoofdpijn helpt verminderen. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn, maar ze kunnen nog steeds erg pijnlijk zijn. Onderzoek gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie suggereert dat tussen 1-3% van de volwassenen last heeft van chronische spanningshoofdpijn. Pijnlijke spanningshoofdpijn is meestal niets om je zorgen over te maken en de meeste worden veroorzaakt door spiercontracties in het hoofd en de nek, die normaal gesproken met de tijd voorbijgaan.

Reuzencelarteritis (GCA) komt relatief zelden voor. Een studie gepubliceerd in PubMed Central (PMC) suggereert dat het ongeveer 0,25% van de volwassenen ouder dan 50 treft en vrijwel onbekend is bij mensen jonger dan dit. Maar de aandoening is ernstig en kan permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Sinushoofdpijn is een ongewone vorm van hoofdpijn veroorzaakt door geïnfecteerde sinussen.

Ze worden gevoeld als een doffe, kloppende pijn in het bovengezicht. Een migraine is een matige tot ernstige hoofdpijn die optreedt in episodes die 4 tot 72 uur duren. Het gaat vaak gepaard met andere symptomen, zoals misselijkheid,. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn bij volwassenen en tieners.

Ze veroorzaken milde tot matige pijn en komen en gaan na verloop van tijd. Ze hebben meestal geen andere symptomen. Het correct kunnen identificeren van uw specifieke categorie en type hoofdpijn kan resulteren in betere behandelingen en snellere verlichting van die hoofdpijn. Herhaalde aanvallen of bepaalde soorten hoofdpijn kunnen echter wijzen op een ernstiger gezondheidstoestand.

Als u eenmaal weet wat voor soort hoofdpijn u heeft, kunnen u en uw arts de behandeling vinden die het meest waarschijnlijk zal helpen en zelfs proberen deze te voorkomen. U kunt vatbaarder zijn voor dit soort hoofdpijn als u vaak vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers gebruikt. Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *