Wat zijn de 7 soorten hoofdpijn?

Soorten hoofdpijnHoofdpijn Basics, Sinushoofdpijn, spanningshoofdpijn, migrainehoofdpijn, clusterhoofdpijn, Thunderclap-hoofdpijn, ijspickhoofdpijn, rebound-hoofdpijn. Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende hoofdpijn die vaak wordt veroorzaakt door stress.

Wat zijn de 7 soorten hoofdpijn?

Soorten hoofdpijnHoofdpijn Basics, Sinushoofdpijn, spanningshoofdpijn, migrainehoofdpijn, clusterhoofdpijn, Thunderclap-hoofdpijn, ijspickhoofdpijn, rebound-hoofdpijn. Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende hoofdpijn die vaak wordt veroorzaakt door stress. De pijn kan per persoon verschillen, maar het wordt vaak over het hele lichaam gevoeld als een doffe, pijnlijke sensatie. Gevoeligheid of pijn rond uw nek-, voorhoofd- of schouderspieren kan ook voorkomen.

De meeste spanningshoofdpijn kan worden behandeld met vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers om de symptomen te verlichten. Sinushoofdpijn treedt op wanneer de sinusholte ontstoken is door allergieën, ziekte of droog weer, zegt de American Migraine Foundation (AMF). Ze worden geassocieerd met een diepe en aanhoudende pijn in de jukbeenderen, het voorhoofd of de neusbrug. De pijn neemt vaak toe bij plotselinge hoofdbewegingen en treedt op bij andere sinussymptomen, zoals loopneus, koorts en zwelling van het gezicht.

Sinushoofdpijn wordt behandeld door slijmopbouw uit te dunnen die sinusdruk veroorzaakt. OTC-decongestiva en antihistaminica en neussteroïde sprays op recept kunnen de symptomen helpen verlichten. Een sinushoofdpijn kan een symptoom zijn van een sinusinfectie, waarvoor antibiotica op recept nodig kunnen zijn om de infectie te behandelen en uw hoofdpijn en andere symptomen te verlichten. Inspanningshoofdpijn kan onmiddellijk optreden na perioden van intense fysieke activiteit.

Hardlopen, gewichtheffen en geslachtsgemeenschap zijn veelvoorkomende triggers voor inspanningshoofdpijn. Deze kortstondige, kloppende hoofdpijn kan aan beide zijden van uw hoofd voorkomen en kunnen gemakkelijk worden behandeld met OTC-analgetica en melatonine. In tegenstelling tot typische hoofdpijn, kan migraine kloppende pijn veroorzaken aan één of beide zijden van het hoofd, duizeligheid, misselijkheid of braken, vermoeidheid en licht, geluid of geurgevoeligheid. Migraine kan worden voorafgegaan door visuele stoornissen, zoals halo's, zwaailichten, zigzaglijnen of blinde vlekken.

Veel vrouwen ervaren vaak hoofdpijn die verband houdt met hormonale schommelingen. Menstruatie, zwangerschap, menopauze en hormonale anticonceptiva beïnvloeden de oestrogeenspiegels en veroorzaken hoofdpijn. Er wordt geschat dat ongeveer 60 procent van de vrouwen met migraine ook last heeft van menstruele migraine hoofdpijn die verband houdt met elk deel van de menstruatiecyclus, zegt de Cleveland Clinic. OTC-pijnstillers, samen met ontspanningstechnieken, yoga, acupunctuur en dieetmodificatie, kunnen hormoonhoofdpijn helpen verminderen of voorkomen.

Volgens de AMF is clusterhoofdpijn een zeldzame hoofdpijnstoornis die bestaat uit ernstige brandende of doordringende pijn rond of achter één oog of zijkant van het gezicht, vaak met zwelling van het gezicht, blozen, zweten, verstopte neus, hangende oogleden en oogscheuren die aan dezelfde kant optreedt als de hoofdpijn. Een clusterhoofdpijn kan worden behandeld met acute en preventieve medicamenteuze behandeling zoals zuurstoftherapie, steroïde-injecties, orale steroïden (gewoonlijk prednison) en melatonine. Er zijn veel verschillende manieren om hoofdpijn aan te pakken. Wanneer u een behandelprogramma start, houdt u uw resultaten bij.

Een hoofdpijnlogboek kan je helpen de voortgang te meten. Dit is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn die mensen ervaren als gevolg van de samentrekking van spieren in het voorhoofd. Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn met verschillende symptomen, ernstniveaus en behandelingsopties.

U kunt vatbaarder zijn voor dit soort hoofdpijn als u vaak vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers gebruikt. Herhaalde aanvallen of bepaalde soorten hoofdpijn kunnen echter wijzen op een ernstiger gezondheidstoestand.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *