Wat zijn drie oorzaken van veelvoorkomende hoofdpijn?

Soorten en oorzaken van veel voorkomende hoofdpijnstress, gebrek aan slaap, vermoeidheid, honger, cafeïne ontwenning, abrupte stopzetting van medicijnen die cafeïne bevatten, zoals sommige pijnstillende medicijnen zoals ibuprofen (Advil) of paracetamol (Tylenol), weersveranderingen. Chemische activiteit in uw hersenen, de zenuwen of bloedvaten rond uw schedel, of de spieren van uw hoofd en nek (of een combinatie van deze factoren) kan een rol spelen bij primaire hoofdpijn.

Wat zijn drie oorzaken van veelvoorkomende hoofdpijn?

Soorten en oorzaken van veel voorkomende hoofdpijnstress, gebrek aan slaap, vermoeidheid, honger, cafeïne ontwenning, abrupte stopzetting van medicijnen die cafeïne bevatten, zoals sommige pijnstillende medicijnen zoals ibuprofen (Advil) of paracetamol (Tylenol), weersveranderingen. Chemische activiteit in uw hersenen, de zenuwen of bloedvaten rond uw schedel, of de spieren van uw hoofd en nek (of een combinatie van deze factoren) kan een rol spelen bij primaire hoofdpijn. Sommige mensen kunnen ook genen dragen waardoor ze meer kans hebben op het ontwikkelen van dergelijke hoofdpijn. hoofdpijn is een belangrijke oorzaak van verzuim op het werk en op school.

Ze eisen ook hun tol van het sociale en gezinsleven. Voor sommige mensen kan het voortdurend bestrijden van hoofdpijn leiden tot angstig en depressief voelen. Artsen weten niet zeker waarom dit soort hoofdpijn begint. Sommige mensen merken dat het toeslaat na een infectie, griepachtige ziekte, operatie of stressvolle gebeurtenis.

Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Als u een toename opmerkt, neem dan contact op met uw arts. Dit is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn, die driekwart van de algemene bevolking treft. Hoofdpijn van het spanningstype werd voorheen spiercontractiehoofdpijn genoemd.

Het wordt geassocieerd met de spieren van de nek, het gezicht en de kaak. Dit type hoofdpijn komt vaker voor bij vrouwen met een verhouding van 2 op 1 in vergelijking met mannen, wat kan worden toegeschreven aan vrouwelijke hormonen. De meest voorkomende soorten hoofdpijn die ervoor zorgen dat mensen medische zorg zoeken, zijn primaire hoofdpijn, spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Hoewel het vaak geen reden tot bezorgdheid is, kunnen sommige hoofdpijn te invaliderend en ernstig zijn en het dagelijks leven van een persoon beïnvloeden.

Met zoveel aan de hand, kan het moeilijk zijn om hoofdpijn te vermijden, maar er zijn een paar veelvoorkomende (en onverwachte) dingen die je kunt leren vermijden om pijn in de toekomst te voorkomen. Veel voorkomende primaire hoofdpijnstoornissen zijn migraine, cluster, spanning en hoofdpijn over overmatig gebruik van medicatie. Hoewel het niet zo vaak voorkomt als sommige andere hoofdpijntypen, kan het invaliderende symptomen veroorzaken en uw kwaliteit van leven beïnvloeden. Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem, maar de meeste mensen kunnen ze behandelen met OTC-pijnverlichting, zoals paracetamol.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsgerelateerde aandoeningen in Australië, waarbij ongeveer 15 procent van ons op elk moment pijnstillende medicijnen gebruikt tegen hoofdpijn. Het komt echter vaak voor in gezinnen en komt vaker voor bij mensen met bepaalde reeds bestaande aandoeningen, zoals depressie en epilepsie. Primaire hoofdpijn, zoals migraine of spanningshoofdpijn, behoren tot de meest voorkomende hoofdpijn die ertoe leidt dat mensen medische behandeling zoeken, en ze treffen elk jaar naar schatting 3 miljard mensen. Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat bijna de helft van alle volwassenen het afgelopen jaar minstens één hoofdpijn zal hebben gehad.

Een hoofdpijn door overmatig gebruik van medicijnen (MOH), ook wel bekend als een rebound-hoofdpijn, is de meest voorkomende vorm van secundaire hoofdpijn. Enkele van de meest voorkomende triggers voor hoofdpijn zijn gerelateerd aan levensstijl, zoals slechte voeding, stress, spierspanning en gebrek aan lichaamsbeweging. Ze presenteren zich als een kloppende pijn door het hele hoofd en komen vaker voor bij mensen met een familiegeschiedenis van migraine. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn en veel verschillende oorzaken, wat verklaart waarom de aandoening zo vaak voorkomt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *