Wat zijn vijf oorzaken van hoofdpijn?

Migraine met aura, Alcohol, vooral rode wijn, Bepaalde voedingsmiddelen, zoals vleeswaren die nitraten bevatten, Veranderingen in slaap of gebrek aan slaap, Slechte houding, Overgeslagen maaltijden, Stress. Uitdroging, zelfs milde uitdroging, is een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn.

Wat zijn vijf oorzaken van hoofdpijn?

Migraine met aura, Alcohol, vooral rode wijn, Bepaalde voedingsmiddelen, zoals vleeswaren die nitraten bevatten, Veranderingen in slaap of gebrek aan slaap, Slechte houding, Overgeslagen maaltijden, Stress. Uitdroging, zelfs milde uitdroging, is een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn. Daarom kan verlichting vaak komen door gewoon een kopje of twee water te drinken nadat hoofdpijn begint. De hoofdpijn die velen voelen na alcoholgebruik is vaak het gevolg van uitdroging.

Intense lichaamsbeweging kan ook hoofdpijn veroorzaken door inspanning of overmatig zweten. Het lichaam moet in balans blijven en hoofdpijn is vaak de manier van het lichaam om ons te vertellen dat het uit balans is. Omdat uitdroging hoofdpijn moeilijk te onderscheiden kan zijn van andere hoofdpijn, drink gewoon een goede hoeveelheid water en kijk of de hoofdpijn weggaat. Als de pijn blijft bestaan, wordt uw hoofdpijn waarschijnlijk veroorzaakt door iets anders.

Is het je ooit opgevallen dat er hoofdpijn opkomt kort na het eten van bepaald voedsel? Als dat zo is, kunt u, net als veel andere mensen, voedselgevoeligheden hebben. Neem dit echter niet meteen aan. Begin met het volgen van je hoofdpijn en noteer wat je hebt gegeten of gedronken voordat de hoofdpijn optrad. Als u dit doet, kunt u een patroon vinden of uitsluiten dat u en uw arts kan helpen de oorzaak vast te stellen.

Als u bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt elke keer dat u spek of hotdogs eet, reageert uw lichaam mogelijk op de conserveermiddelen die worden aangetroffen in gezouten en verwerkt vlees. Lees „5 voedingsmiddelen die uw hoofdpijn kunnen veroorzaken om meer te weten te komen. Een primaire hoofdpijn is niet te wijten aan een andere aandoening, het is de aandoening zelf. Voorbeelden zijn migraine en spanningshoofdpijn.

Een secundaire hoofdpijn heeft daarentegen een aparte onderliggende oorzaak, zoals een hoofdletsel of plotselinge ontwenning van cafeïne. Migrainepijn is kloppend en meestal eenzijdig. Mensen met migrainehoofdpijn zijn vaak gevoelig voor licht en geluid. Misselijkheid en braken komen meestal ook voor.

Spanningshoofdpijn treft ongeveer 3 van de 4 mensen op een bepaald moment in hun leven en kan om een aantal verschillende redenen worden veroorzaakt. Vaak resulteren ze na emotionele nood, stress of sterke emotionele radeloosheid, of algemene spanning in de nek en schouders. De pijn zal meestal worden gefocaliseerd in de rug en zijkanten van de nek en de basis van de nek, vooral wanneer de spieren van de nek en schouders beginnen te spasmen. Het beheer kan het beste worden gedaan met vrij verkrijgbare ontstekingsremmende medicatie of warmte aan de achterkant van de nek.

Deze hoofdpijn houdt meestal niet lang aan. Eten en drinken geven neurotransmitters vrij, die bij sommige mensen hoofdpijn kunnen veroorzaken. Veel voorkomende voedseltriggers zijn aspartaam, cafeïne, chocolade, alcohol en kaas om er maar een paar te noemen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *