Welk deel van het hoofd is covid-hoofdpijn?

Hoofdpijn door COVID-19 kan zich anders voordoen dan migraine of spanningshoofdpijn. Het gebeurt bilateraal (over het hele hoofd).

Welk deel van het hoofd is covid-hoofdpijn?

Hoofdpijn door COVID-19 kan zich anders voordoen dan migraine of spanningshoofdpijn. Het gebeurt bilateraal (over het hele hoofd). Veel onderzoeken hebben aangetoond dat COVID hoofdpijn kan veroorzaken. Sommige mensen krijgen zelfs hoofdpijn voordat ze ademhalingsproblemen opmerken.

Het is een veel voorkomend symptoom van COVID. Chia-Chun Chiang, Senior Associate Consultant en universitair docent neurologie aan de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, voor meer informatie over de symptomen, behandelingen en onderzoek naar post-Covid-hoofdpijn. Chiang zegt dat ongeveer 47% van de patiënten hoofdpijn heeft gekregen na een COVID-infectie. De meeste mensen zien hun hoofdpijn na twee maanden verdwijnen en nog minder ervaren symptomen na drie maanden.

Sommige mensen kunnen de effecten echter nog langer voelen. De beste preventieve actie tegen COVID-infectie en dus post-COVID-hoofdpijn is het COVID-19-vaccin. Hoewel het vaccin een migraineaanval kan veroorzaken, kan het resultaat van het oplopen van COVID-19 zonder vaccinatie veel erger blijken te zijn, zegt dr. Tijdens een covid-hoofdpijn zullen de geïnfecteerden veel meer pijn voelen aan de voorkant van hun hoofd dan aan hun voorhoofd.

COVID-19-hoofdpijn kan aanvoelen als een pulserend of stekend gevoel in het hoofd. Ze kunnen langer dan 3 dagen aanhouden en een persoon heeft meer kans op vermoeidheid en reukverlies. Hoewel het lijkt alsof de pandemie voor altijd bij ons is geweest, is het in medische termen te vroeg om voorspellingen te doen over de kenmerken en behandeling van de hoofdpijn die COVID-19 met veel zekerheid veroorzaakt. De WHO schat dat ongeveer de helft van de volwassen bevolking minstens één hoofdpijn per jaar ervaart.

Onder hen hadden 714 (36,3%) migraine en 1077 (54,7%) deelnemers werden gediagnosticeerd met spanningshoofdpijn (TTH) volgens ICHD-3-criteria. Sommige mensen met COVID-19 kunnen een cytokinestorm ontwikkelen (overproductie van pro-inflammatoire moleculen door het immuunsysteem). Hoofdpijn in verband met een systemische virale infectie (zonder tekenen van meningo-encefalitis) wordt beschreven in de International Classification of Headache Disorders-3.We denken dat COVID-19-gerelateerde hoofdpijn moet worden beschouwd als een afzonderlijke entiteit, onder de infectiegerelateerde secundaire hoofdpijn, hiermee ander profiel. Echter, enkele weken, of zelfs enkele maanden later, kunnen ze deze hoofdpijn hebben die behoorlijk slopend en aanhoudend kan zijn.

Deze diepgaande verschillen kunnen betrekking hebben op de verschillen in virale lading en een andere individuele immuunrespons tussen jongere, mildere symptomatische poliklinische patiënten, die graag hun symptomen willen melden, en omgekeerd ernstige COVID-19-patiënten met prominente ademhalingsproblemen die dit waarschijnlijk onderrapporteren. relatief milder probleem. Spanningshoofdpijn komt het meest voor, maar ongeveer een kwart van de mensen die hoofdpijn melden, ervaart migraineepisodes. We wilden diagnostische aanwijzingen voor hoofdpijn voor COVID-19-infectie onthullen en het beloop van primaire hoofdpijn tijdens de pandemie onderzoeken.

Blijf op de hoogte met live updates over de huidige COVID-19-uitbraak en bezoek onze coronavirus-hub voor meer advies over preventie en behandeling. In de meeste gevallen verdwijnen hoofdpijn binnen een paar weken, maar sommige mensen ervaren langdurige hoofdpijn gedurende weken of maanden na infectie.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *