Hoe lang moet hoofdpijn duren voordat je naar een dokter gaat?

Zoek onmiddellijk medische hulp als je de ergste hoofdpijn ervaart die je ooit hebt gehad, gezichtsvermogen of bewustzijn verliest, oncontroleerbaar braken hebt of als je hoofdpijn langer dan 72 uur aanhoudt met minder dan 4 uur pijnvrij. Hoofdpijn hebben die in intensiteit varieert van eerdere hoofdpijn, of langer aanhoudt, is reden om uw arts te bellen om te bepalen of er een onderliggende oorzaak is die aandacht nodig heeft, Dr.

Hoe lang moet hoofdpijn duren voordat je naar een dokter gaat?

Zoek onmiddellijk medische hulp als je de ergste hoofdpijn ervaart die je ooit hebt gehad, gezichtsvermogen of bewustzijn verliest, oncontroleerbaar braken hebt of als je hoofdpijn langer dan 72 uur aanhoudt met minder dan 4 uur pijnvrij. Hoofdpijn hebben die in intensiteit varieert van eerdere hoofdpijn, of langer aanhoudt, is reden om uw arts te bellen om te bepalen of er een onderliggende oorzaak is die aandacht nodig heeft, Dr. Kim vertelt over aandoeningen die hoofdpijn als bijwerking hebben. Kim legt uit wanneer je een arts of specialist moet raadplegen voor hoofdpijn.

Je kunt de emotionele drang om te eten overwinnen. De beste reden voor een spoedbezoek is voor ongebruikelijke symptomen die nieuw voor u zijn. U kunt aandacht vragen om er zeker van te zijn dat er geen kans is op een ander probleem, zoals aneurysma of meningitis. Een ernstige hoofdpijn die heel plotseling begint (binnen een seconde of twee) kan een andere aandoening betekenen, zoals een beroerte.

Voor veel patiënten vindt een ER-bezoek voor hoofdpijn of migraine plaats na een lange periode van ernstige hoofdpijn die dagen of weken aanhoudt. De meerderheid van de personen die naar een eerste hulp komen voor ernstige hoofdpijn of migraine krijgt geen blijvende resultaten van de medicijnen die in de Eerste Hulp worden gegeven, dus het hebben van een goed langetermijnplan en relatie met een poliklinische arts die uw hoofdpijnstoornis behandelt, is erg belangrijk. Hier leest u hoe u weet wanneer het tijd is om een afspraak te maken met uw arts om uw hoofdpijn te laten controleren. Hoofdpijn wordt veroorzaakt door een aantal redenen, variërend van seizoensgebonden allergieën tot uitdroging tot stress tot vitaminetekorten.

Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn; er wordt geschat dat tot 80 procent van de volwassenen ze af en toe ervaart. Omdat cervicogene hoofdpijn kan worden veroorzaakt door verwondingen of problemen in de nek, moet de onderliggende oorzaak worden aangepakt om uw hoofdpijn te verlichten. Als uw hoofdpijn mild en zeldzaam is, is het oké om te wachten en het ter sprake te brengen bij uw volgende jaarlijkse controle. Regelmatig gebruik van vrij verkrijgbare (OTC) pijnstillers voor uw hoofdpijn kan ervoor zorgen dat uw hoofd pijn doet tussen de doses door.

Dus met spanningshoofdpijn zijn het echt mensen met chronische spanningshoofdpijn die hulp zoeken bij hun artsen. Uw arts kan u adviseren om OTC-medicatie te nemen voor milde pijn, of hij kan sterkere pijnstillers voorschrijven voor hoofdpijn. Uw arts zal u onderzoeken om andere soorten hoofdpijn uit te sluiten die voortkomen uit andere bronnen, zoals spanningshoofdpijn. Als u ernstige hoofdpijn of bijbehorende symptomen heeft die uw leven verstoren, is het misschien een goed idee om naar een neuroloog te gaan.

Als uw hoofdpijn u leed veroorzaakt, overweeg dan om uw arts te raadplegen om een behandelingsoptie te vinden die voor u werkt. Ze beginnen met een gevoel van algemene ziekte dat een of twee dagen duurt voordat de hoofdpijn begint. En als je eenmaal bent, of als je eenmaal medicijnen hebt geprobeerd die meestal worden gebruikt om de hoofdpijn te behandelen, als ze niet werken, dan is dat misschien een goed moment om naar een hoofdpijnspecialist te gaan.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *