Wat is de belangrijkste oorzaak van hoofdpijn?

Chemische activiteit in uw hersenen, de zenuwen of bloedvaten rond uw schedel, of de spieren van uw hoofd en nek (of een combinatie van deze factoren) kan een rol spelen bij primaire hoofdpijn. Sommige mensen kunnen ook genen dragen waardoor ze meer kans hebben op het ontwikkelen van dergelijke hoofdpijn.

Wat is de belangrijkste oorzaak van hoofdpijn?

Chemische activiteit in uw hersenen, de zenuwen of bloedvaten rond uw schedel, of de spieren van uw hoofd en nek (of een combinatie van deze factoren) kan een rol spelen bij primaire hoofdpijn. Sommige mensen kunnen ook genen dragen waardoor ze meer kans hebben op het ontwikkelen van dergelijke hoofdpijn. hoofdpijnpijn is het gevolg van signalen die interageren tussen de hersenen, bloedvaten en omliggende zenuwen. Tijdens hoofdpijn activeert een onbekend mechanisme specifieke zenuwen die spieren en bloedvaten aantasten.

Deze zenuwen sturen pijnsignalen naar de hersenen. Artsen weten niet zeker waarom dit soort hoofdpijn begint. Sommige mensen merken dat het toeslaat na een infectie, griepachtige ziekte, operatie of stressvolle gebeurtenis. Het type hoofdpijnbehandeling dat u nodig heeft, hangt van veel dingen af, waaronder het soort hoofdpijn dat u krijgt, hoe vaak en de oorzaak ervan.

Sommige mensen hebben helemaal geen medische hulp nodig. Maar degenen die dat wel doen, kunnen medicijnen, elektronische medische hulpmiddelen, counseling, stressmanagement en biofeedback krijgen. Uw arts zal een behandelplan opstellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hoofdpijn veroorzaken.

Als u een toename opmerkt, neem dan contact op met uw arts. Secundaire hoofdpijn wordt veroorzaakt door een onderliggende aandoening - zoals infectie, letsel of een tumor - en zijn een bijwerking van de belangrijkste ziekte. Een primaire hoofdpijn betekent dat de hoofdpijn zelf het belangrijkste medische probleem is, hoewel andere factoren, zoals spierspanning of blootstelling aan bepaalde voedingsmiddelen, kunnen worden geïdentificeerd.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *