Wat zijn de verschillende soorten hoofdpijn en waar bevinden ze zich?

De symptomen van hoofdpijn variëren, afhankelijk van het soort hoofdpijn dat u heeft. Clusterhoofdpijn komt vaak's nachts voor en komt elke dag op hetzelfde tijdstip terug.

Wat zijn de verschillende soorten hoofdpijn en waar bevinden ze zich?

De symptomen van hoofdpijn variëren, afhankelijk van het soort hoofdpijn dat u heeft. Clusterhoofdpijn komt vaak's nachts voor en komt elke dag op hetzelfde tijdstip terug. Uw arts kan u mogelijk ook in contact brengen met steungroepen, medicijnen geven of zuurstoftherapie organiseren, waarvan is aangetoond dat het het aantal clusterhoofdpijn helpt verminderen. Deze worden soms „spanningshoofdpijn” genoemd.

Ze zijn het gevolg van spierspanning in de schouders, nek, hoofdhuid of kaak. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van primaire hoofdpijn. Wereldwijd ervaart ongeveer 46-78% van de mensen er ooit een. Ze beginnen vaak tijdens de tienerjaren van een persoon.

Clusterhoofdpijn is een minder vaak voorkomende vorm van primaire hoofdpijn, die minder dan 1 op de 1.000 volwassenen treft, zoals de WHO meldt. Door te leren wat die doorgaans zijn door een hoofdpijnlogboek bij te houden, kan het aantal hoofdpijn dat u heeft verminderen. Wanneer spanningshoofdpijn chronisch wordt, kan een andere manier van handelen worden voorgesteld om de onderliggende hoofdpijntrigger aan te pakken. Als een arts vaststelt dat uw hoofdpijn niet wordt veroorzaakt door een andere aandoening, kunt u een behandelplan bespreken voor mogelijke toekomstige thunderclap-hoofdpijn.

Het is belangrijk om te bedenken dat een ongebruikelijke hoofdpijn mogelijk moet worden geëvalueerd door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, maar in de meeste gevallen kunnen primaire spanningshoofdpijn aanvankelijk thuis worden behandeld. Als u pijn ervaart vanaf de basis van uw schedel die naar boven uitstraalde, kan dit te wijten zijn aan een zeldzame vorm van chronische hoofdpijn die occipitale neuralgie wordt genoemd. Sommige soorten hoofdpijn kunnen worden voorkomen met medicatie, terwijl andere door hetzelfde medicijn kunnen worden veroorzaakt. Door het overmatig gebruik van medicatie, kunnen rebound-hoofdpijn een vicieuze cirkel van hoofdpijn veroorzaken die wordt veroorzaakt door de medicatie die bedoeld is om ze te behandelen.

De meest voorkomende vorm van hoofdpijn, spanningshoofdpijn, begint meestal later op de dag en duurt minstens een half uur. Sinushoofdpijn is meestal een symptoom van een sinusinfectie en dit type infectie is vaak bacterieel. Voor chronische hoofdpijn kan uw arts medicijnen voorschrijven op basis van het specifieke type hoofdpijn dat u heeft. Als de beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg een afwijking constateert bij neurologisch onderzoek, moet de diagnose spanningshoofdpijn in de wacht worden gezet totdat de mogelijkheid voor andere oorzaken van hoofdpijn is onderzocht.

De sleutel tot het behandelen van hoofdpijn is begrijpen welk type je hebt, wat het veroorzaakt en dat specifieke probleem aanpakken. De hypothalamus, een gebied aan de basis van de hersenen, is verantwoordelijk voor de biologische klok van het lichaam en kan de bron zijn voor dit soort hoofdpijn. Hoofdpijn komt vaak voor, naar schatting heeft bijna 75% van de mensen wereldwijd minstens één hoofdpijn per jaar. Tests die nuttig kunnen zijn bij het stellen van de diagnose van de onderliggende ziekte die de hoofdpijn veroorzaakt, zijn afhankelijk van de evaluatie van de arts en welke specifieke ziekte, ziekte of letsel wordt beschouwd als de oorzaak van de hoofdpijn (de differentiële diagnose).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *