Hoe ziet een covid-hoofdpijn eruit?

Hoofdpijn geassocieerd met COVID-19 wordt meestal aan beide zijden van het hoofd gevoeld (bilateraal) en kan worden omschreven als drukken, pulseren, steken of dof. De hoofdpijn kan niet gemakkelijk worden verlicht door standaard pijnstillers.

Hoe ziet een covid-hoofdpijn eruit?

Hoofdpijn geassocieerd met COVID-19 wordt meestal aan beide zijden van het hoofd gevoeld (bilateraal) en kan worden omschreven als drukken, pulseren, steken of dof. De hoofdpijn kan niet gemakkelijk worden verlicht door standaard pijnstillers. Hoofdpijn is vaak een van de eerste symptomen die patiënten met COVID-19 voelen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat COVID hoofdpijn kan veroorzaken.

Sommige mensen krijgen zelfs hoofdpijn voordat ze ademhalingsproblemen opmerken. Het is een veel voorkomend symptoom van COVID. Een ander belangrijk probleem is de situatie van patiënten met eerdere ernstige hoofdpijn zoals migraine in het COVID-19-pandemietijdperk. COVID-19 zelf of de psycho-sociologische effecten ervan kunnen meer hoofdpijnbelasting veroorzaken, samen met de problemen van quarantaine en deze punten zijn nog niet grondig onderzocht.

Wanneer een persoon migraine ervaart, voelen ze dat één kant van zijn hoofd pijn doet. Als iemand echter Covid-hoofdpijn heeft, doet zijn hele hoofd pijn in één keer. De pijn neemt toe als de geïnfecteerden een beweging maken. Maar vooral Omicron lijkt zich meer te concentreren op de bovenste luchtwegen, waaronder je sinussen, zegt Thomas Russo, M, D.

Voeg andere factoren toe, zoals de stress van COVID-19, en Dr. Russo zegt dat het „zeer aannemelijk is dat mensen die besmet zijn met Omicron hoofdpijn zouden krijgen. Odds ratio's van differentierende variabelen gerelateerd aan de aanwezigheid van hoofdpijn bij patiënten met COVID-19-diagnose die hoofdpijn melden tijdens de pandemie. Om deze reden werd een gedetailleerde vragenlijst ontwikkeld die zich richt op hoofdpijnkenmerken, naast enkele klinische COVID-19-kenmerken door een panel van hoofdpijnexperts, na rondes van online discussies.

Hoofdpijn is vaak een kenmerk van andere virale infecties, maar voor de meeste mensen betekent de aanwezigheid van hoofdpijn niet altijd dat het virus nog steeds in het lichaam aanwezig is. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat deze term een spectrum van klinisch verschillende hoofdpijntypen kan omvatten. Ten derde kan aanhoudende hoofdpijn die wordt toegeschreven aan COVID-19 ontstaan ondanks het feit dat u geen hoofdpijn heeft gehad in de acute infectiefase, zoals waargenomen in Patiënt 3.We beschrijven drie gevallen van migraine-achtige hoofdpijn bij personen met een voorgeschiedenis van milde COVID-19-infectie om enkele van de verschillende fenotypen van aanhoudende hoofdpijn gezien. Interessant is dat de pulserende kwaliteit meer uitgesproken was bij patiënten met eerdere hoofdpijn in de groep met COVID-19 in vergelijking met de groep met een voorgeschiedenis van nieuwe hoofdpijn.

Onder hen hadden 714 (36,3%) migraine en 1077 (54,7%) deelnemers werden gediagnosticeerd met spanningshoofdpijn (TTH) volgens ICHD-3-criteria. Hoofdpijn in verband met een systemische virale infectie (zonder tekenen van meningo-encefalitis) wordt beschreven in de International Classification of Headache Disorders-3.Koorts is ongebruikelijk bij migraine, evenals met andere soorten hoofdpijn, zoals spanning of clusterhoofdpijn. Hoofdpijn werd vaker veroorzaakt door stress en sociaal isolement bij patiënten zonder COVID-19, terwijl patiënten met de diagnose COVID-19 ook infectie zelf en de medicijnen rapporteerden als triggers van hoofdpijn. Megan Donnelly, een neuroloog voor vrouwen en door de raad gecertificeerde hoofdpijnspecialist bij Novant Health Neurology and Headache - SouthPark in Charlotte, beantwoordt vragen over COVID-19-hoofdpijn, neurologische effecten van het virus en migraine in de tijd van een pandemie.

We wilden diagnostische aanwijzingen voor hoofdpijn voor COVID-19-infectie onthullen en het beloop van primaire hoofdpijn tijdens de pandemie onderzoeken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *